28 Ağustos 2012 Salı

Türkiye kökenli Alman politikacılardan Kürt kampanyasına destek

Berlin - Federal Meclis'in 15 Ekim'de "Kürt kimliği tanınsın" kampanyasına ilişkin gerçekleştireceği oturumdan önce Türkiye kökenli 4 Alman politikacı Meclis Dilekçe Komisyonu'na çağrı yaparak Kürtlerin taleplerinin dikkate alınmasını istedi. SPD, Yeşiller, FDP ve Sol Partili politikacılar, Alman hükümetine ise "Kürt kimliğinin tanınması uyumu hızlandıracak" uyarısı yaptılar.

Bremen Eyaleti Meclis Üyesi (Sosyal Demokrat Partisi), Clopenburg Belediye Meclis Üyesi Yilmaz Mutlu (Hür Demokratlar Partisi/ FDP), Kuzey Ren Vestifalya (NRW) Eyaleti eski meclis üyesi Ali Atalan (Sol Parti) ve Berlin Eyaleti eski meclis üyesi Rıza Baran (Yeşiller) ortak bir açıklama yaparak "Kürt kimliği tanınsın" kampanyasına destek verdiler.

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM)'un öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan ve 60 bin imzanın toplandığı kampanyadaki taleplere ilişkin Federal Meclis 15 Ekim günü saat 12.00'de özel bir oturum düzenleyecek. Merkel hükümetinden 4 bakanın da hazır bulunması beklenen oturum öncesi, Türkiye kökenli 4 Alman politikacı kampanyanın bu ülkede yaşayan 1 milyona yakın Kürt için önemine dikkat çektiler.

'TALEPLER UYUMU HIZLANDIRIR'

Almanya'da yaşayan Kürtlerin çoğunun ülkelerinde gördükleri baskıdan dolayı kaçıp bu ülkeye sığındığını hatırlatan politikacılar, "Kürtlerin taleplerinin gerçekleşmesi, sosyal-kültürel alanlarda ifade etmeleri kendilerini daha çok Alman toplumunun bir parçası olarak his edecekler" diye konuştular.

Almanya'daki Kürtlerin kendi kimlikleriyle değil, geldikleri ülkelerinin vatandaşları olarak tanındığına dikkat çeken siyasetçiler, Berlin hükümetine devamla şu çağrıyı yaptılar; "Burada yaşayan Kürtler, Türk hükümetiyle süren tarihi ilişkilerin dışında ele alınmalı ve Kürtlere yönelik ayırımcı politikalara son verilmeli."

Federal Meclis ve Almanya'nın 16 eyaletinin meclislerindeki dilekçe komisyonlarına "Kürtlerin dile getirdiği talepleri dikkate alın" çağrısı yapan Türkiye kökenli politikacılar, "Taleplerin gerçekleşmesi durumda aynı zamanda Almanya'daki çok büyük bir göçmen grubunun uyumu da hızlanacak" dediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder