26 Ağustos 2012 Pazar

Gerilladan Tekeli Taburu'na saldırı

Şemdinli - Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nde bulunan Tekeli (Garê) Taburu'na saldırı düzenlendi. Saldırının ardından Şemdinli Devlet Hastanesi'nde hareketlilik gözlemlenirken, hastanenin etrafı özel harekat timleri tarafından ablukaya alındı.

Hakkari'nin (Colemêrg) Şemdinli (Şemzînan) İlçesi'nde bulunan Tekeli (Garê) 1. İç Güvenlik Piyade Taburu'na saat 17.40 sıralarında gerillalar tarafından saldırı düzenlendi. 

Düzenlenen saldırının sonuçlarına ilişkin bilgi edinilemezken, Tekeli Taburu'na ait topçu birliklerinin Xakurk, Xınerê ve Serberê ve Berê Keşkê bölgelerine obüs ve havan toplarıyla yoğun bombardıman başlattığı öğrenildi. Bombardımanın ardından akşam 19.20 saatlerinde Şemdinli Devlet Hastanesi'nde hareketlilik yaşanırken, hastane özel harekat timleri tarafından ablukaya alındı.

Tekeli Taburu'na 22 Ağustos günü de saldırı düzenlenmişti.

Bu arada Şemdinli İlçe merkezinde de hareketlilik sürüyor. Moda ve Karşıyaka mahalleri ile Derecik Hayal Köprüsü (Pıra Xeyalé) ve eski polis noktasına akrep tipi panzer yerleştirildiği gözlemlendi.

Türk hükümeti çatışmaların boyutlarını ve asker kayıplarını gizlemeye devam ederken, Şemdinli’de geniş bir alan 23 Temmuz’dan beri, Çukurca’da 4 Ağustos’tan beri ve Hakkari merkeze bağlı bazı alanlar da 16 Ağustos’tan beri gerilla denetiminde bulunuyor. Şemdinli’deki denetim bir ayını doldurdu. PKK tarihinde bir ilki ifade ediyor. Gerillanın hakimiyet kurduğu alanlar, Şemdinli’ye bir iki kilometre mesafeden itibaren başlıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder