26 Ağustos 2012 Pazar

Gerillalar Çatak’ta askeri konvoyu vurdu

Özgür Aslan / Behdinan - HPG gerillalarının Van’ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerleri yönelik gerçekleştirdiği eylemde 1 akrep tipi aracın tahrip edildiği bildirildi. Mardin’in Ömerli ilçesi kırsalında yaşanan çatışmada 1 asker yaralanırken, Kandil’de sivilleri hedef alan hava saldırısında köylülere ait çok sayıda hayvanın telef olduğu, birçok bağ ve bahçenin de zarar gördüğünü kaydedildi.

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Van’ın Çatak (Şax) ilçesiyle Siirt’in Pervari (Berwarî) ilçeleri arasında bulunan Tîtîzê köprüsü yakınlarında operasyona çıkan Türk ordusuna ait askeri bir konvoya yönelik 25 Ağustos günü saat 13.30 sularında gerillaları tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini duyurdu. Eylemde akrep tipi zırhlı bir aracın tahrip edildiğini bildirilirken, Türk ordu kayıplarının tespit edilemediği kaydedildi.

Mardin’in Ömerli (Mahsert) ilçesi kırsalında bulunan Gole karakolu yakınlarında operasyona çıkan Türk ordu birlikleriyle HPG gerillaları arasında 25 Ağustos günü saat 18.20 sularında bir çatışma yaşandığını duyuran HPG-BİM, çatışmada 1 askerin yaralandığı bildirdi. 

GARE ALAYI’NA EYLEM

Şemdinli kırsalındaki alan denetimlerine devam eden gerillaların 25 Ağustos günü 15.00-18.30 saatleri arasında Gare Alayı’na yönelik bir eylem gerçekleştirildiği duyuruldu. “Tüm hedeflerin etkili bir şekilde vurulduğu eylem ardından düşman alay çevresini rastgele obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır” denilen açıklamada eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bildirildi. 

HPG gerillalarının Şemdinli kırsalında yürüttüğü arama tarama faaliyetlerinde de Türk ordusuna bağlı askerlerin kaçarken araziye bıraktığı silah ve askeri malzemeler hakkında dün bir açıklama yayımlandığını hatırlatan HPG-BİM, dün de kimi askeri malzeme ve silahların bulunduğunu bildirdi. Açıklamada “Arama faaliyetlerine devam eden gerillalarımız düşman askerleri tarafından araziye atılmış halde 1 adet BKC, 600 adet BKC mermisi, 2 telefon, 1 silah dürbünü,2 adet havan pusulası, 1 gece dürbünü ve 1 adet sinyal karıştırıcı cihaz bulmuştur” denildi. 

KANDİL’DE YİNE SİVİLLER HEDEF ALINDI

HPG-BİM, sivil yerleşim yerlerini hedef alan Türk ordusunun Kandil’e yönelik bombardımanları hakkında da bilgi verdi.

Konuyla ilgili HPG-BİM açıklaması şöyle; “25 Ağustos günü 01.00-02.00 saatleri arasında Medya Savunma Alanları’nın Kandil alanı sınırları içinde bulunan Qeladize’ye bağlı Biredê, Sergele ve Silê köyleriyle Pıra Mamikê’ye yönelik işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından bir bombardıman düzenlenmiştir. Bombardımanda köylülere ait çok sayıda hayvan telef olurken, birçok bağ ve bahçe de zarar görmüştür.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder