26 Ağustos 2012 Pazar

ESP, Ankara'da 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Ankara - ESP Ankara İl Örgütü 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. AKP Hükümeti’nin tekçil, ırkçı politikalarına dikkat çeken ESP Genel Başkan Yardımcısı Çelebi, “AKP toplumun her kesimini Türkleştirme yolunda çaba sarf ediyor. AKP bu politikalarıyla kendi intiharını gerçekleştiriyor” dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Ankara İl Örgütü Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)’da “İş, Adalet, Özgürlük” şiarıyla 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi.

ESP Ankara İl Örgütünün 1. Olağan Kongresi’ne, BDP Ankara İl Eş Başkanları Meral Vuranok ve Ahmet Aday, HDK Ankara Yürütme üyesi Hüseyin Gevher, HDK Mamak İlçe Yürütmesi adına Ali Ekber Çelik, PSKAD Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Bülent Salmanoğlu, 78’liler Girişimi adına Ali Özkan, EHP Ankara İl Başkanı Halil Altunpolat, EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık Sağdıç ve EMEP Çankaya İlçe Başkanı Şükran Doğan katıldı. 

Devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla ve divan seçimiyle başlayan kongrenin açılış konuşmasını Mehmet Ali Tosun yaptı. ESP’nin kuruluş süreci ve amaçları hakkında bilgi veren Tosun, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal sürece dikkat çekerek birleşik mücadelenin öneminin altını çizdi. 

Divan seçiminin ardından konuşma yapan ESP Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, ESP’nin “Amaç insan” şiarıyla 2,5 yıl önce kurulduğunu ve kuruluş sürecini anlattı. ESP’nin maruz kaldığı baskılara rağmen mücadelesini ödün vermeden yürüttüğünü ifade eden Çelebi, mücadelede yaşamını yitiren devrim şehitlerini selamladı. 

Gerek Arap Baharı gerekse Avrupa’daki işçi isyanlarının ESP’ye ilham kaynağı olduğunu söyleyen Çelebi, “Partimiz sadece iç mücadeleyi değil uluslararası mücadeleyi de perspektif olarak almıştır. ESP enternasyonal bir partidir. Partimiz AKP’nin gerici, faşist politikaları karşısında örgütlü bulunduğu tüm alanlarda mücadele etmiştir” dedi.

Türk halkının temsilcileri olarak savaşın durması için batıda çalışmalar yürüttüklerini ve Türkiyeliler olarak Kürt analarına barış mesajları verdiklerini belirten Çelebi, “30-40 yıldır süren bu savaşta nasıl ki Kürt halkının temsilcilerine saldırılar var ise aynı şekilde sosyalistlere, Kürt halkına yakın duranlara yönelikte saldırılar var” diye konuştu.

AKP Hükümeti’nin tekçil, ırkçı politikalarına dikkat çeken Çelebi, “AKP toplumun her kesimini Türkleştirme yolunda çaba sarf ediyor. AKP bu politikalarıyla kendi intiharını gerçekleştiriyor” dedi ve Şemdinli’de HPG Gerillalarının mevzilenmesine dikkat çekti.

Çelebi son olarak birleşik mücadelede HDK’nin önemine değindi.

‘HER GÜN GENÇLERİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SABAHLARA GÜNAYDIN DİYORUZ’

“Her gün, gençlerin öldürüldüğü, cenazelerin geldiği sabahlara günaydın diyoruz” diyerek sözlerine başlayan BDP Ankara İl Eş Başkanı Meral Vuranok, Şemdinli’de ki gelişmelere ve hükümet tarafından yapılan açıklamalara dikkat çekti. Ve medyanın da hükümet tarafından baskılanarak susturulduğunu söyledi.

AKP Hükümeti’nin tektip politikalarını eleştiren Vuranok, AKP Hükümeti’nin BDP’yi hedef tahtası haline getirmek istediğini ifade ederek bunun son örneğinin Antep’te yaşanan bombalı saldırı ardından BDP binalarına yönelik saldırılar olduğunu söyledi.

TSK’ya ait F-16 uçakları ile Roboskî’de 34 Kürdün bombalanarak katledilmesinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen devletin, sorumluları açığa çıkarmadığını belirten Vuranok, “Biz unutmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Biz kararlıyız, Roboskî’nin sorumluları açığa çıkarılana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Kürt halkına yakın olan tüm kesimlerin devletin saldırılarına maruz kaldığını belirten Vuranok şöyle konuştu: “Biz tüm muhalifler tamamen baskı altında tutuluyoruz. Hükümet kendi sultasını yürütmeye çalışıyor. Buna daha güçlü bir şekilde yanıt vermeliyiz. Faşizme karşı tek vücut olarak hareket etmeliyiz.”

‘KORKU TOPLUMU YARATILMAK İSTENİYOR’

EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık Sağdıç ise sözlerine ESP'nin kongresini selamlayarak başladı. Sağdıç, “Öylesi bir dönem ki, söz söyleyen herkes içeri tıkılıyor. Toplumun her kesimine yönelik cezaevine atılma tehdidi ve baskısının olduğu bu süreçte korku toplumu yaratılmak isteniyor. İçeriyle kavgalı olan Türkiye, sadece burasıyla değil komşularımızla da kavgalı ve savaş noktasında. Ama artık yeter deme zamanı bu açıdan da ESP’nin kongresi önemli” diye konuştu.

Birleşik mücadelenin önemine değinen Sağdıç, HDK’nin güçlendirilerek demokrasi cephesi olması gerektiğini vurguladı. Sağdıç son olarak TSK’nin operasyonları sonucu yaşamını yitiren gerillalara ve askerlere işaret ederek devlet kanadından yapılan açıklamalara tepki gösterdi ve “Daha kaç Mehmet ölecek? Artık barış zamanı!” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ESP ve SKM’nin faaliyet raporları ile mali rapor okundu ve yeni yönetim için seçime gidildi. Gerçekleştirilen seçim sonuçlarına göre ESP Ankara İl Örgütünün yeni yönetiminde yer alan isimler şöyle:

Orhan Çelebi, Mehmet Ali Tosun, H. Hüseyin Özdemir, Burcu Arslan, Uğurcan Bayar ve Alican Uçarcan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder