26 Ağustos 2012 Pazar

Yüksekova’da onbinler miting alanında

HABER MERKEZİ - BDP Yüksekova İlçe Örgütü tarafından, Güneybatı Kürdistan’a destek amaçlı "Özgürlük yürüyüşünüzü selamlıyoruz" şiarıyla düzenlenen 10 binlerce kişinin katılımıyla başladı. Mardin'in Kızıltepe ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde de binler mitinge katılmak amacıyla toplanmaya başladı. 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde, Güneybatı Kürdistan’a destek amaçlı "Özgürlük yürüyüşünü selamlıyoruz" şiarıyla yapılan miting başladı. Mitinge katılacak BDP-DTK heyeti Yüksekova’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Şekîtan Köprüsü'nde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde ilçe merkezine giren heyet Oslo Oteli'nin önünde PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK, KCK bayraklarıyla ve davul ve zurnalarla başka bir grup tarafından karşılandı. Karşılama ardından kitle, Eski Cezaevi Kavşağı'na yürüyüşe geçti. Coşkulu yürüyüş sırasında PKK lehine ve Öcalan lehine sloganlar atılırken, AKP aleyhine atılan sloganlar dikkat çekti. 

Miting alanına yakın yerlerde bulunan yüksek binalara ve miting alanına "Münafık Naim’i taşlayan Colemêrg gençliğini selamlıyor, insan olanı insanca karşılarız", "Şemzînan, Çelê ve Oremar’da gelişen devrimci operasyonları Riva’daki devrim ruhuyla selamlıyoruz", "Kürdistan Kürtlerindir işgalci TC ordusu Kürdistan’dan defol” “Ya Önderliğimizin özgürlüğü ya sonuna kadar direniş" yazılı pankartlar ile çok sayıda Öcalan, PKK, KCK ve Mahsum Korkmaz posterleri asıldı. 

Miting alanını dolduran onbinlerce kişi ellerinde bulunan yeşil, sarı ve kırmızı flamalarla alanda renkli bir tablo oluşturdu. 35 derece sıcaklığa rağmen alanda bulunan 10 binlerce kişi, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirirenler anısına gerçekleştirilen saygı duruşunda "Çerxa Şoreşê" adlı marşı hep birlikte okudu. DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hakkari BDP milletvekilleri Adil Kurt ve Esat Canan'ın da katıldığı miting coşkuyla devam ediyor. 

KIZILTEPE VE CİZRE’DE DE HALK TOPLANMAYA BAŞLADI

Aynı amaçla Kızıltepe ve Cizre’de yapılacak olan mitinglere katılmak üzere de binlerce kişi toplanmaya başladı. Kızıltepe Newroz Alanı'nda düzenlenecek miting nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren polis ablukası yaşanırken, miting saatinin yaklaşmasıyla İpek ve Cumhuriyet mahalleri ile Özgürlük Meydanı'nda binlerce kişi toplanmaya başladı. Yoğun polis önlemine rağmen halk yürüyüş kollarına akın etti. İçişleri Bakanlığı'nın yasaklanma kararına rağmen Mardin ve ilçelerinden gelen binlerce kişi miting alanına giriş yaptı. Mitingte DTK Eş Başkanı Ahmet Türk'ün konuşma yapması bekleniyor. 

Cizre İlçesi'nde düzenlenecek olan "Özgürlük yürüyüşünüzü selamlıyoruz" mitingini desteklemek amacıyla sabah saatlerinden itibaren Şırnak, Cizre ve İdil esnafı kepenk açmadı. Miting saatinin yaklaşmasıyla halk Şırnak il ve ilçelerinden yüzlerce araçla Cizre ilçesine giriş yaptı. Polis ablukasına rağmen Nur Mahallesi'nde gerçekleşecek miting için Cizre halkı mahallelerde toplanmaya başladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder