26 Ağustos 2012 Pazar

Daraya'da katliam iddiası

ŞAM - Suriye muhalifleri, Şam yakınlarındaki Daraya kasabasında rejim güçlerinin katliam yaparak 200’den fazla kişiyi öldürdüklerini ileri sürdü. 

Muhaliflerin yerel Koordinasyon Komiteleri tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Daraya’da gerçekleştirdiği katliamda insanların infaz edilerek cesetlerinin yakıldığını belirtildi. İddiayla ilgili yayınlanan bir videoda, bir camide yan yana yatırılmış cesetler bulunuyor. Muhalifler yaşamını yitirenlerin çoğunun, ev baskınlarında baş ve göğüslerine hedef alınarak öldürüldüğünü iddia etti.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye ordusunun Daraya’da 5 gün sürdürdüğü saldırısında, cumartesi ve Pazar günü 320 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Gözlemevi de Daraya’da yaşananları muhaliflere karşı katliam olarak tanımladı. 

Muhaliflerin iddialarıyla ilgili yorum yapmayan Suriye devlet televizyonu ise Daraya’nın ‘terörist artıklarından’ temizlendiğini bildirdi.

Suriye ordusu, muhaliflerin elinde bulunan 200 bin nüfuslu Daraya kentine büyük operasyon düzenleyerek kenti dün ele geçirmişti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder