26 Ağustos 2012 Pazar

Şırnak’ta kepenkler indi, Kızıltepe abluka altında

ŞIRNAK - Cizre'de yapılacak olan "Özgürlük yürüyüşünüzü selamlıyoruz" mitingi öncesi Şırnak, Cizre ve İdil esnafı mitinge destek vermek amacıyla kepenk açmadı. Kızıltepe'de gerçekleşecek miting öncesinde 3 koldan yapılacak yürüyüş güzergahları polis ablukasına alındı. 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün yapılacak olan "Özgürlük mitinginizi selamlıyoruz" mitingi için Şırnak, Cizre ve İdil esnafı mitinge destek vermek amacıyla kepenk açmadı. Sadece fırın ve nöbetçi eczanelerin açık olduğu Şırnak il ve ilçelerinde büyük bir sessizlik hakim. İlerleyen saatlerde yurttaşların Şırnak ve ilçelerinden çok sayıda araçla Cizre mitingi için kente gelmeleri bekleniyor. 

KZILTEPE POLİS ABLUKASINDA

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bugün yapılacak olan "Özgürlük yürüyüşünüzü selamlıyoruz" mitingi için kent merkezinde polis tarafından yoğun önlemler aldığı görüldü. İpek ve Cumhuriyet mahalleri ile Özgürlük Meydanı'ndan miting alınana yapılacak yürüyüş öncesi polislerin tüm yolları zırhlı araçlarla ablukaya alınırken, mitingin yapılacağı Newroz Alanı'nda ise 7 TOMA aracı bekletiliyor. Kızıltepe'deki mitingin DTK Eş Başkanı Ahmet Türk ve DTK Koordinasyon Kurulu üyeleri ve BDP milletvekilleri Özdal Üçer ve Halil Aksoy'un katılımıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder