26 Ağustos 2012 Pazar

Kadınlar tecridi protesto için çalışmalara başladı

Batman - Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla Batman'da yapılacak yürüyüş için çalışmalara başladı. 

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla 28 Ağustos'ta düzenleyeceği kitlesel yürüyüş için çalışmalarına başladı. Yürüyüşe hazırlık kapsamında Beşevler Mahallesi'nde halk toplantısı düzenledi. Halk toplantısına DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP İl Eş Başkanvekili Ayşe Ağılgat, DÖHK üyesi kadınlar ile yüzlerce kişi katıldı. Sık sık "Bijî Serok Apo" sloganının atıldığı toplantı öncesinde davul ve zurna eşliğinde halaylar çekildi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, 1984 yılından beri Türkiye'de bir savaşın olduğunu ve devletin bu savaşı bugüne kadar inkar ettiğini ama bugün devletin tüm gücünü bu savaş için seferber ettiğini söyledi. 

Türkiye'yi yönetenlerin oturdukları koltuklardan vazgeçme cesareti gösterdikleri zaman bu savaşın son bulacağını ifade eden Akat, "Orada yaşamlarını yitiren bebeklerin, sivillerin acısını biz tam yüreğimizden hissettik. Çünkü bu acıyı en çok biz biliriz. Bunun üzerinden oraya gidip siyaset yapanlar değil. Ama şunu yapmadık. Çıkıp ailelere başsağlığı dileyerek günah çıkartmadık. Çünkü çıkmaz bu günah. Türkiye'yi yönetenlerin işlemiş olduğu suç, işlediği günah gidip ailelere başsağlığı dileyerek çıkaracakları bir günah değildir" dedi. Akat, Türkiye'yi yönetenlerin bu günahtan ancak bu savaşa son vererek kurtulabileceklerini belirtti. 

‘KÜRT HALKI ÖCALAN’IN YALNIZLAŞTIRILMASINA İZİN VERMEYECEK’

Kürt Halkı'nın, bugüne kadar hiçbir Kürt liderini unutmadığını ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yalnızlaştırılmasına da izin vermeyeceğini belirten Akat, "Bizler biliyoruz ki bir halkın önderliği her zaman doğmuyor. Kürt Halkının önderim dediği şahsiyetlere devletin nasıl zulüm yaptığını biliyoruz. Kürdistan'ın dört parçasında yaşanan zulmü biliyoruz. O yüzden ne Mele Mustafa Barzani'yi unuturuz, ne Qazi Muhammed'i unuturuz, ne Simko'yu unuturuz, ne Şeyh Said'i unuturuz, ne Seyit Rıza'yı unuturuz, ne Said-i Kurdi'yi unuturuz ne de Sayın Abdullah Öcalan'ı yalnızlaştırırız" diye kaydetti. 

‘ÖNDERLİĞİMİZE ÖZGÜRLÜK’

Halkın her zamankinden daha coşkulu ve moralli olması ve bu şekilde çalışmalara katılması gerektiğini ifade eden Akat, "Kızıltepe'nin, Cizre'nin, Siverek'in yapacağı mitingleri yasakladılar. Ama 14 Temmuz'dan eğer bir sonuç çıkarabilselerdi Kürt Halkı ile Önderliğinin arasına bir mesafe konulamayacağını anlamış olmaları gerekirdi. Yasaklarla Önderliğimize uygulanan tecride karşı biz sessiz durmayacağız. Siz bir karar verdiniz 'savaş' dediniz. Bizde bir karar verdik 'an azadi an azadi' dedik. Biz de bir karar verdik 'Önderliğimize özgürlük' dedik. Şu ana kadar tarih kitapları yazmadı ki zulüm edenler kazandılar. Kazanan her zaman zulmün altında kalan ama onurlu bir mücadele veren ezilen halklar olmuştur. Kürt Halkı da özgürlüğe yakındır" şeklinde konuştu. 

Akat son olarak, 28 Ağustos'ta Batman'da bulunan Sanat Sokağı'ndan BDP İl Başkanlığı'na kadar yürüyüş yapacaklarını belirterek, yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Akat'ın konuşmasından sonra kitle sloganlar eşliğinde dağıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder