26 Ağustos 2012 Pazar

Irak'tan bir heyet bombalanan köyleri ziyaret etti

KANDİL - Aralarında Irak Parlamentosu Üyesi Adil Abdullah'ın da bulunduğu bir heyet Kandil'de Türk savaş uçaklarınca bombalanan köyleri ziyaret etti. Köylüler Irak ve Güney Kürdistan yönetiminden saldırılara sessiz kalmamasını istedi. 

Türk savaş uçakları 24 Ağustos'ta Kandil'de yine bir katliam provasına girişti. Gece saat 01:30 sularında gerçekleşen saldırıda en fazla Silê köyündeki tavuk çiftliği zarar gördü. Uçakların peşpeşe kazan ve roket bombası yağdırdığı saldırıda, çiftlik sahibi Salih Ahmed yaralandı. 7 bin tavuğun beslendiği çiftlik tamamen yerle bir edildi. Ahmed ailesinin evi ve arabası kullanılamaz hale geldi. 

Aynı dakikalarda Surede köyünde yaylaya çıkan köylüler de saldırıya uğradı. Buradaki saldırıda ise, Ali Bapir isimli köylü şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. En az altı kazan ve roketin isabet etti bağ ve bahçelerin etrafında bulunan köylülere ait koyunlar telef oldu. Hüseyin İbrahim adlı köylünün bahçesi ise tamamen tahrip oldu. 

Mağdur köylüleri, bugün Güney Kürdistan'dan bir heyet ziyaret etti.

Irak Parlamenter Üyesi Adil Abdullah, Kaladize ve Ranya Valisi Öretmen Hamit, Kaladize kaymakamı Hesen Gewre, Sengeser ilçesi Müdürü Abdulrezak Bayiz'in yanısıra heyette, Asayiş, Veteriner ve Ziraat kurumu üyeleri de yer aldı.

Heyet başta bombalanan çiftliğin sahibi Ferman Xıdır Resul ve Salih Ahmed’i dinledi. Resul, bölge Hükümeti'nin sessiz kalmamasını isterken, Parlamenter Adil Abdullah da saldırıyı kınadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder