29 Ağustos 2012 Çarşamba

Suriyeli Albay: 'Saldırılar Apaydın kampında planlandı'

Hatay - Hatay'da Suriye'den kaçan üst düzey asker ve güvenlik görevlilerinin kaldığı, ancak CHP milletvekillerinin bile girmesine izin verilmeyen Apaydın kampında, Suriye'de yaşanan saldırıların planlandığı iddia edildi. Kampa sahte kimlikle giren Rus Pravda gazetesi muhabirine konuşan Suriyeli Albay Malik El Kurdi, Suriye Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen ve üst düze 3 Suriyeli yöneticinin öldürüldüğü saldırının bu kampta planlandığını açıkladı. 

Türkiye'de günlerdir tartışılan ve kimsenin alınmadığı Hatay'daki Apaydın kampına giren Rus Pravda gazetesi muhabiri Daria Aslamova, Suriye Ordusu'ndan kaçan askerlerden Albay Malik El-Kurdi ile konuştu. Albay Kurdi, Suriye Ulusal Güvenlik binasına düzenlenen ve üst düzey 3 Suriye yöneticisinin öldürüldüğü saldırının bu kampta planlandığını açıkladı.

Pravda Gazetesi'nin haberine göre, Rus gazeteci Apaydın Kampı'na girerken Fatma kod adını kullandı. Gazeteciye Hassan isimli muhalif bir gazeteci yardım etti. 

Rus Gazeteci, Suriye Ordusu'ndan kaçan askerilerin bu kampta Türkiye, Amerika ve İngiltere istihbaratının yardımıyla eylem yaptıklarını şöyle aktardı:

"Bu kampta Türk, Amerikan ve İngiliz istihbarat birimlerinden elde ettikleri bilgileri değerlendirerek Suriye topraklarında yapılacak operasyonları planlıyor. ABD ve diğer ülkelerden gelen haberleşme araçları da bu kampta bulunuyor. El Esad Batılı bir medya kurumuyla yaptığı görüşmeleri bu kamptaki çadırından gerçekleştiriyor. Kampa sadece Suriye ordusundan saf değiştiren askerler alınıyor."

Esad karşıtı silahlı grupların iki numarası olan Albay Malik El-Kurdi ile konuşan Aslamova, Suriye Ulusal Güvenlik Binasına yapılan saldırının da bu kampta planladığını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder