29 Ağustos 2012 Çarşamba

Karakol komutanı firar etti iddiası

Şemdinli - Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Tekeli Taburu’na bağlı Kayalar (Katona) Karakolu komutanının, PKK'nin saldırı yapacağı haberi ardından firar ettiği iddia edildi. 

ANF’nin edindiği bilgilere göre HPG gerillalarının PKK’nin silahlı mücadeleyi başlattığı 15 Ağustos 1984 atılımının yıldönümünde saldırı düzenleyeceği ihbarı üzerine, Kayalar Karakol komutanı firar etti. 

Türk hükümeti henüz olaya ilişkin bir açıklama yapmazken, Türk ordusunun firar eden komutanın yerine bir yüzbaşı gönderdiği bildirildi. Komutanın akibeti bilinmiyor.

Sözkonusu karakol İran ile Türkiye sınırındaki Şehidan bölgesinde bulunuyor. 

Türk hükümeti ve ordusu çatışmaların boyutlarını ve asker kayıplarını gizlemeye devam ederken, Hakkari’de gerillanın denetimindeki alanlar giderek genişliyor. Şemdinli’de geniş bir alan 23 Temmuz’dan beri, Çukurca’da 4 Ağustos’tan beri ve Hakkari merkeze bağlı bazı alanlar ise 16 Ağustos’tan beri gerilla denetiminde bulunuyor.

28 Ağustos günü Diyarbakır’da gündemdeki gelişmeleri değerlendiren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Şemdinli ile Çukurca arasındaki 300-400 kilometrelik bir alanın gerillanın denetiminde olduğunu söyledi.

Her gün yol kontrolleri ve eylemlerin yapıldığı bölgenin gerillanın denetiminde olduğunu gösteren başka bir gelişme daha yaşandı. Şemdinli merkezinin tam üstünde bulunan ve merkeze yaklaşık 1 km uzaklıkta olan Goman tepesine HPG bayrağı dikildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder