29 Ağustos 2012 Çarşamba

Göteborg'da Öcalan'a özgürlük kampanyası için start

Göteborg - İsveç’in Göteborg ilinde yaşayan Kürdistanlılar 1 Eylül Dünya Barış gününde başlatılacak olan “Öcalan’a özgürlük” kampanyası için bir araya geldiler. Kampanyanın etkin ve kitlesel bir biçimde yürütülmasi için yapılması gerekenleri tartıştılar. 

Kürt politikacı Naim Baran, Ortadoğu ve Kürdistan’da halkların diktatörler ve sömürgecilere karşı ayağa kalkmalarını tarihsel önemi olan büyük gelişmeler olarak değerlendirdi. 

Kürt halkının Ortadoğu’nun en örgütlü halkı olduğunun altını çizen Baran, bu durumun Kürdistanlılar için tarihte benzeri görülmemiş bir olanak yarattığına vurgu yaptı. Devrimci ve ileriyi gören önderliğin Suriye ve Batı Kürdistan’da uyguladığı taktiğin Kürt halkının büyük kazanımlarına yol açtığını ifade etti ve tüm Kürtlerin bu oluşuma aktif destek vermelerinin önemine değindi.

Baran, AKP iktidarının Kürt halkına yönelik her cephede savaşı yoğunlaştırdığını, ancak iyi örgütlenmiş gerilla güçleri karşısında özellikle de Şemdilli ve Çukurca’da ard arda yenilgiler aldığını söyledi. 

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de değinen Baran tecridin uluslararası hukuk kurallarına ve her türlü yasa ve sözleşmeye aykırı olduğunu, bu hukuksuzluğa son verilmesi için Kürdistanlılara büyük görevler düştüğünü söyledi. 

Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için Avrupa’da daha önce yapılan eylemlerin değişik biçimlerde sürdürüleceğini söyleyen Bara, Dünya Barış Günü dolayısıyla başlatılacak olan Öcalan’a özgürlük kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Baran, 1 Eylül günü aralarında tanınmış bir çok tanınmış yazar ve politikacının da bulunduğu aydınların, Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için imza kampanyası başlatacaklarını söyledi. 

İmza kampanyasına paralel olarak aralarında İsveç’in de bulunduğu 8 Avrupa ülkesinin 70 ilini kapsayan otobüs turu düzenleneceğini söyleyen Baran, 15 ülkede bir çok yerleşim biriminde gösteri, yürüyüş, mitig ve halk toplantıları yapılacağını ifade etti. 

Baran, tüm Kürtlere Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için başlatılacak imza kampanyasına aktif olarak katılmaları çağrısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder