29 Ağustos 2012 Çarşamba

Gül zehirlendi mi?

Ankara - Yurt Gazetesi, "Gül'ü zehirlediler mi?" başlığı ile Abdullah Gül'ün sağlık durumuna ilişkin yeni bir tartışma başlatırken, Cumhurbaşkanlığı bu iddiayı yalanladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ortaya çıkan sağlık sorunu dikkat çekti. 

Yurt Gazetesi, “Gül’ü zehirlediler mi?” manşeti ile günlerdir tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağlık durumuna ilişkin yeni bir tartışma başlattı. 

Yurt Gazetesi’nin bugün yayınlanan haberinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kırgızistan gezisini bir anda kestiği ve Türkiye’ye gelerek Hacettepe Hastanesi’ne yattığı hatırlatılarak, şu iddialarda bulundu: “Gül'e, 'Endonempatik hidrops bozukluğu' teşhisi konuldu. Ancak Yurt, Köşk'e çok yakın bir kaynaktan Abdullah Gül'ün zehirlendiği bilgisine ulaştı. Teşhisin hemen ardından Gül'ün özel doktorunun da Cerrahpaşa'da bir doktordan bilgi aldığı öğrenildi. Hastalığın iki günde düzelebileceğini söyleyen profesör, tedavi yönteminin yanlış olduğunu iddia etti. Profesör, 'Gül zehirlenmiş olabilir mi?' sorumuza 'Bu hastalık kalp ve şeker hastalığı olmayanlarda zehirlenmeyle görülür. Hacettepe Endonempatik hidrops bozukluğunun hemen ardından steorid tedavisi uygulamış. Steroid tedavisi 5 gün boyunca uygulanmaz. En fazla iki günde kesilmesi gereken bir tedavi şeklidir. Kaldı ki ilk teşhisi değerlendirmek için komisyon bile toplanmamış. Steorid son derece ağır bir tedavidir. Hastada daha sonra tansiyon, kilo, kafada basınç, şiddetli baş dönmesi ve aşırı asabiyet yapar. Bu yüzden Cumhurbaşkanı'nı 5 gün boyunca hastaneden çıkarmamış olabilirler' dedi.”

Yurt Gazetesi’nin haberinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı yazılı bir açıklama yaparak gazetede yer alan haberin gerçek dışı olduğunu belirtti. 

Gül’ün sağlık durumuna ilişkin gelişmelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gül arasında cumhurbaşkanlığı “görüş ayrılıklarının” kendisini dışa vurduğu bir dönemde yaşanması dikkat çekti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder