29 Ağustos 2012 Çarşamba

Diyarbakır'da iki günde 3 hastaya böbrek nakli

Amed - Diyarbakır  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi tarafından yapılan böbrek nakilleriyle 3 hasta yeniden hayata tutundu.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur yaptığı açıklamada hastane bünyesinde ilk kez nakil hizmetine başladıklarını ve 2 gün içerisinde 3 hastaya böbrek nakil ettiklerini belirterek, bu nakilerin devam edeceğini söyledi. 

Organ naklinin önemine dikkat çekilen açıklamada, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastasenin hastalar için umut kaynağı olduğu vurgulandı. Diyarbakır’da yaklaşık 600 hastanın diyalize bağlı olduğunu belirten Yağmur, bunların 60 tanesinin kaydının olduğunu yakın zaman içerisinde ise 10 tanesi için böbrek nakli yapacaklarını söyledi. Pek çok hastanın sağlıklı bir organ nakli bulabilmek amacıyla beklediklerine vurgu yapan Prof.Dr. Yağmur, "Ülkemizde ve dünyada, her yıl çok sayıda insan organ yetmezliği ile karşı karşıya kalıyor. Buna karşılık, verici sayısının yeterli seviyede olmaması organ nakline olan ihtiyacı artırıyor. Kadavradan yeterli bağışın yapılmaması, canlı vericilerden nakil yapılmasını zorunlu kılıyor. Ayrıca, organ nakli bekleme listesine eklenen kişi sayısıda her geçen yıl çoğalıyor. Pek çok hasta sağlıklı bir organ bulabilmek umuduyla bekliyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sağlık sorunu olan organ nakli konusunu misyon edinen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni açılmasına rağmen nakil olmak için başka illere gidemeyen hastalarımıza umut olmuştur" dedi.

Organ nakil ekiplerinin çok güçlü olduğunu ve bu ekiple bir çok başarılara imza atacaklarını da sözlerine ekleyen Yağmur, sırada böbrek nakli bekleyen hastalar için de seferber olduklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder