29 Ağustos 2012 Çarşamba

Pozantı mağduru iki çocuğa 34 yıl hapis

MELİHA GÜNDÜZ / Mersin - Uygulamada yetişkinlerin yargılandığı ağır cezadan farklı olmayan Mersin 1. Çocuk Mahkemesi, aylardır tutuklu olan Pozantı mağdur iki çocuğa 34 yıl hapis cezası verdi. 

Taciz, tecavüz, işkence ve kötü muamele ile gündemden gündem olan Pozantı Cezaevi mağduru Kürt çocukları AKP rejiminin mağduru olmaya devam ediyor. 

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi hal mahallesinde ikamet eden 17 yaşındaki Van Bahçesaray doğumlu Pozantı mağduru Hasan Şeker adlı çocuk ile Şevket Sümer mahallesinde ikametgâh eden Siirt Eruh nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Ahmet Budak’adlı çocukların yargılandığı davada mahkeme ceza yağdırdı.

Aralarında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası”, “gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet” gibi iddiaların olduğu 7 ayrı suçlamaya konu olan çocuklar hakkında 40 yıl hapis cezası isteniyordu. Şubat ayından beridir tutuklu olan her iki çocuktan Hasan Şeker daha önce 6 ay, Ahmet Budak ise 5 ay Pozantı Cezaevinde kalmışlardı.

Karar duruşması bugün Mersin 1. Çocuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Budak’a 10 yıl, Şeker’e ise 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkemeye girmek isteyen ailelere ise polis izin vermeyerek, saldırıda bulundu.

Türk yargısı son 9 ayda en az 30 Pozantı mağduru çocuğu gözaltına alırken bunlardan 15’ini tutukladı. Özellikle Mersin ve Adana mahkemeleri ile polisleri sık sık Kürtlere yönelik düşmanca tavırları ile gündeme geliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder