29 Ağustos 2012 Çarşamba

Bern’de Kürt kadınları sendika binasını işgal etti

BERN - İsviçre’nin başkenti Bern’de, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit uygulamasına dikkat çekmek isteyen bir grup Kürt kadını Unia sendikası binasını işgal etti. 

İsviçre’nin en büyük işçi sendikası Unia’nın merkezi Bern binasına saat 14.00 sıralarında gelen bir grup Kürt kadını, binada işgal eylemi başlattı. PKK lideri Abdullah Öcalan’a karşı 397. gününe giren ağırlaştırılmış tecrit uygulamasına dikkat çeken kadınlar, Öcalan lehine sloganlar attı. Bina içerisinde Öcalan tecridine dikkat çeken büyük bir pankartı cama asan kadınlar, ardından oturma eylemine geçerek sendika yetkilileri ile görüşme talebinde bulundu. 

Binada bulunan sendika çalışanlarının büyük ilgiyle izlediği eylemde sendika yetkilileri kadınların talebine olumlu yanıt vermesi üzerine kadınları temsilen bir heyet yetkililerle görüşmeye başladı. Devam eden görüşmede kadınların, Öcalan tecridine dikkat çekerek, sendikadan bu duruma karşı duyarlı olunmasını istemeleri bekleniyor. 

Eylem devam ederken, her hangi bir polisiye müdahalenin söz konusu olmadığı, sendika yetkililerinin de polise müdahale gibi bir talepte bulunmadıkları bildirildi. 

Görüşme ardından kadınların kısa bir açıkla yaparak eylemlerine son vermeleri bekleniyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder