29 Ağustos 2012 Çarşamba

Esad: Kazanmamız için zamana ihtiyaç var

ŞAM - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede yaşanan çatışmayı kazanmak için zamana ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Esad, Türkiye’nin sınırda oluşturmak istediği tampon bölge için ise ‘gerçekçi değil’ dedi. 

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ülkesindeki siyasi kriz ve çatışmalarla ilgili devlet yanlısı El Dünya televizyonuna açıklamalarda bulundu. 

Suriye hükümetinin "Hem bölgesel hem de uluslararası düzeyde bir mücadele verdiğini” söyleyen Beşar Esad, “Kesinlikle belirleyici sonuca getirmek için zamana ihtiyacı vardır. Ancak tek cümleyle özetleyebilirim: Biz ilerliyoruz” dedi. Esad, “Alandaki durum şimdi daha iyi, ancak sonuç henüz yok. Biraz zamana ihtiyac var” diye konuştu. 

Güvenlik güçlerine övgüler yağdırarak, isyancıların asla korku salmayı başaramayacaklarını ileri süren Esad, Suriyelilere seslenerek, “Kaderiniz başkalarının değil sizin elinizde” dedi. 

Rejimi terk ederek muhalifler katılanlar asker, diplomat ve siyasetçilerle ilgili olarak da açıklamada bulunan Beşar Esad, saf değişimleri ‘rejimin kendini temizlemesi’ olarak tanımladı. Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, Suriye içinde tampon bölge kurulması önerisine ilişkin ise Esad, “Öncelikle bu gündemde değil. İkincisi Suriye düşmanı ülkeler tarafından ileri sürülen gerçekçi olmayan bir fikirdir” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder