29 Ağustos 2012 Çarşamba

BDP'li Belediye Başkanvekili'ne korucu saldırısı

Şırnak - Kumçatı'da saldırıya uğrayan BDP'li Kumçatı Belde Belediye Başkanvekili Çetin Gümüş aldığı darbeler sonucunda hastaneye kaldırıldı. 

Şırnak'ın Kumçatı Beldesi Belediye Başkanvekili Çetin Gümüş, Salı akşamı 'korucuların' saldırısına uğradığını söyledi. BDP'li Gümüş, belediye personeli olan Ramazan Yapar'ı telefonla arayarak, yanında bulunan belediye ait bir aracın anahtarını getirmesini istediğını, ancak belediye binası önünde Yapar'ı beklediği sırada Yapar ve korucu olan kardeşi Nezir Yapar ile birlikte yaklaşık 10 kişinin saldırısına uğradığını kaydetti. Yanlarında getirdikleri sopa ve demir çubuklarla kendisine saldırıldığını aktaran Gümüş, çevrede bulunan belde sakinlerinin araya girmesiyle kurtuldu. 

Gümüş, aldığı darbeler nedeniyle Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözünde ve vücudunun birçok yerinde morluklar meydana gelen Gümüş'ün kafasında da kırıklar oluştu. Tedavinin ardından dinlenmesi için Gümüş, eve gönderildi. Gümüş, kendisine saldıranların korucu olduklarını belirterek, "BDP'li olduğum için basit bir diyalogu bahane ettiler ve beni linç etmek istediler. Telefonda sadece kendisine arabanın anahtarını getirmesini söyledim. Aramızda geçen diyalog bundan ibaretti. Ancak korucuların saldırısına uğradım" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder