29 Ağustos 2012 Çarşamba

ANF haberi ardından Erciş Belediyesi temizliği hatırladı

Erciş - Halen depremin yol açtığı yaraların sarılmaya çalışıldığı Van’ın Erciş ilçesinde AKP’li belediyenin temizlik konusunda temel hizmetleri yerine getirmediği fotoğraflara yansıyınca, belediye ekipleri apar topar elde süpürge, fırça ve kürek temizliğe başladı. Erciş’teki görüntülere rağmen AKP’li Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu’nun 21 Temmuz günü “Yılın Belediye Başkanı” seçildiği öğrenildi. 

ANF’de Salı günü “Ercişli çocuklara AKP'den 'çöp' park” başlığı ile yayınlanan bir haberde, çocuk parkının çöplüğe dönüştüğüne ve bunun ilçe sakinlerinin sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekilmişti. 

Kentteki bu görüntülere rağmen, çok uzak değil, daha bir ay önce Kayseri’de Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu’nu "2012'nin en iyi belediye başkanı" seçmişti. Dergi, her yıl ülke genelinde en iyi belediye başkanlarını ve projelerini seçiyor, ancak AKP belediye başkanını seçerken hangi kriterlere göre yaptığı anlaşılamadı. 

ANF’nin yayınladığı fotoğrafların ardından “Yılın Belediye Başkanı” belediye temizlilik ekiplerini apar topar alıp, süpürge, fırça ve küreklerle temizlik çalışması başlattı. İlçe merkezindeki önemli caddeler ile kentin girişi olan ana arterlerde temizlik çalışmasının sürdürülmesi, temel hizmetlerin dahi hangi koşullarda yapıldığını gözler önüne serdi. 

Sözkonusu park, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Van Valiliği ve AKP’li Erciş Belediyesinin ortaklaşa hayata geçirilmişti. 

PERİYODİK Mİ? 

Haberin arından Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu Salı günü yaptığı açıklamada, temizlik çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ileri sürdü. Arapoğlu temiz bir Erciş için hep birlikte el ele verilmesi gerektiğini söylerken, öncelikli olarak Çınarlı, Kışla ile Ağrı Van karayolu üzerinde bulunan cadde ve sokaklarda yaptıkları temizlik çalışmalarını yerinde denetledi. 

Arapoğlu, Erciş’i hep birlikte layık olduğu yere getireceklerini ifade etti. Temizliğin önemine de vurgu yapmayı ihmal etmeyen Arapoğlu, “Daha temiz bir Erciş için temizlik İşleri Müdürlüğümüzce şehir merkezinin genelinde periyodik olarak sürdürülen çalışmalar devam etmektedir. Bunun yanı sıra, daha çok insan ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu ana cadde ve sokaklarda da temizlik çalışmaları sürmektedir. Vatandaşlarımızdan temizlik konusunda gerekli itinayı göstermelerini bekliyoruz. Temiz bir Erciş hepimizin arzusudur” dedi.

Arapoğlu, 21 Temmuz’da Kayseri’de "2012'nin en iyi belediye başkanı" seçilmesinden sonra Eciş’e dönüşünde ödülü ilçe halkı adına aldığını söylemiş ve şöyle konuşmuştu: "Yerel Yönetimler, Türkiye'de 300 bin kişi üzerinde bir anket yapmış. Bu ankette 80 kişi seçildi. Seçilenler arasında Erciş de var. Bu bizim için çok gurur vericidir. Böyle bir ödül almaktan biz de çok mutlu olduk. Tabii bizim açımızdan çok önemli ve gurur verici bir şey. Başkanlığa gelirken de söylemiştik, bizler milletimizin hizmetkarıyız. Bundan sonra da halkımıza hizmetçilik etmeye devam edeceğiz. Bilindiği gibi ilçemiz geçen yıl büyük bir afete maruz kaldı." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder