25 Ağustos 2012 Cumartesi

Özalp'ta 3 asker öldü, Hakkari'de askeri malzemelere el konuldu

ÖZGÜR ASLAN / Behdinan - HPG gerillalarının Van’ın Özalp ilçesinde dün akşam gerçekleştirdikleri eylemde 3 askerin öldüğü açıklandı. HPG, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde el konulan çok sayıda askeri malzemenin listesinin de yayınladı. 

HPG gerillalarının eylemleri hakkında resmi sitesinde bir açıklama yayımlayan HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Van’ın Özalp ilçesine bağlı Axrokê karakolu ve bu karakolun güvenliğini alan bir tepeye yönelik 24 Ağustos günü saat 21.00’de gerçekleştirildiğini belirtti.

Eylemde 3 askerin öldüğü, 1 A4 silahının da imha edildiği belirten HPG-BİM, Türk ordusunun eylem ardından karakol ve çevresine yönelik obüs ve havan toplarıyla rastgele bombaladığını ifade etti. 

HPG-BİM, gerillaların Van’ın Çatak ilçesinde operasyon düzenleyen Türk ordusuna askeri malzeme taşıyan bir helikoptere yönelik de bir eylem gerçekleştirdiğini duyurdu. “24 Ağustos günü saat 17.00 sularında Van’ın Çatak ilçesinden havalanan ve Xawişka mıntıkasında operasyona çıkan işgalci TC ordusuna askeri malzeme taşıyan bir helikoptere yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada vurularak darbe alan helikopterin Çatak merkeze geri dönmek zorunda kaldığı bildirildi. 

ARAZİYE ATILAN ASKERİ MALZEMELER

HPG gerillalarının Şemdinli kırsalında bir ayı geçen denetimine müdahale etmek amacıyla 22 Ağustos günü Türk ordusunun bir operasyon girişiminde bulunduğunu belirten HPG-BİM, gerillaların geri püskürttüğü askerlere ait çok sayıda malzemeye el koydu. 

“22 Ağustos günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında işgalci Türk ordusu ile gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmış, düşmanın operasyon girişimi püskürtülerek geri çekilmek zorunda bırakılmıştı” denilen açıklamada çatışma ardından alanda arama tarama faaliyeti gerçekleştiren gerillaların Türk ordu birliklerinin araziye attığı çok sayıda silah ve askeri malzemenin bulunduğu kaydedildi. HPG-BİM, ele geçirilen malzemeleri şöyle sıraladı: “1 bomba atar, 2 HK33 melez tipi silah ve bu silaha ait 1 adet dürbün ile bomba atar eklentisi, 1 tabanca, 2 el telsizi, 4 telefon, 600 BKC mermisi, 15 adet bomba, 4 termal, 4 gündüz ve 3 gece dürbünü ile 10 çanta.

ÇALDIRAN-DOĞUBAYAZIT ARASINDA YOL KONTROLÜ

Yol kontrolü eylemlerine devam eden gerillaların dün gece Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçeleri arasında bir kontrol gerçekleştirdikleri belirtildi. 

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçeleri arasında Zorava köyü yakınlarında 24 Ağustos günü gerçekleştirilen yol kontrolünde durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillaların toplanan halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunduğu kaydedildi. 

İZİNSİZ TİCARET YAPAN 3 TIR VE İKİ KAMYON İMHA EDİLDİ

Yol kontrolü esnasında Türk ordusuyla işbirliği yaptığı tespit edilen ve Kürdistan’da izinsiz ticaret yürüttüğü belirtilen şirketlere ait 3 TIR ile 2 kamyonun yakılarak imha edildiği bildirildi. 

Açıklamada ayrıca gerillaların eşzamanlı olarak bir şantiyeye de baskın gerçekleştirdiği belirtildi. Askeri çalışmalarda Türk ordusuyla işbirliği yapan Wan-Taş şirketine ait 1 dozerin yakılarak imha edildiğinin belirtildiği açıklamada dozer operatörü Zeydin Sorgut isimli şahsın da gerillalar tarafından gözaltına alındığı bildirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder