25 Ağustos 2012 Cumartesi

HDK, katliamın 8. ayında Roboskî’de olacak

Ankara - Halkların Demokratik Kongresi (HDK), katliamın 8. ayında Roboski'ye gideceğini duydurdu. HDK, "Roboski Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. HDK, "Katliamın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, bu katliam emrini verenler ve katliamı gerçekleştirenler açığa çıkarılmadı. Siyasi ve askeri sorumlular görevlerini yapmayı sürdürüyor" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yaptığı yazılı açıklama ile katliamın 8. ayında Roboskî'de olacağını duyurdu. TSK'ya ait F-16 savaş uçakları ile 28 Aralık 2011 tarihinde yapılan bombalama ile 19’u çocuk 34 Kürdün katledildiğini hatırlatan HDK, İnsansız hava araçları olan predatörler ve heronlar tarafından kaydedilen görüntülerin köye doğru gelen konvoydakilerin yük katırları ve köylüler olduğunu aktardıklarını ve buna rağmen 34 sivil Kürdün katledildiğini vurguladı.

AKP Hükümeti’nin katliamın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen sorumluları açığa çıkarmadığını belirten HDK, "Katliamın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, bu katliam emrini verenler ve katliamı gerçekleştirenler açığa çıkarılmadı. Siyasi ve askeri sorumlular görevlerini yapmayı sürdürüyor" dedi.

Aralarında Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel ile HDK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Fatma Gök ve Garo Paylan'ın da yer alacağı, 27 Ağustos günü Roboskî’de olacak olan HDK heyeti iki gün boyunca Roboskî halkıyla birlikte olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder