25 Ağustos 2012 Cumartesi

Kürt asker karakolda infaz edildi

MARDİN - Mardin'in Savur İlçesi'ndeki Sürgücü askeri karakolunda görev yapan Kadir Katran adlı Kürt asker, Bursalı bir asker tarafından vurularak öldürüldü.

Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Sürgücü (Ewîna) Beldesi'nde dün gece saat 22.00 sıralarında Sürgücü Karakolu'ndan silah sesleri yükseldi. Ardından 3 askerin nöbet tuttuğu kulübeden de otomatik silah sesleri geldi. Silah seslerinin yükselmesi ile birlikte bir askerin Kürtçe "Ax yadê" şeklinde feryat ettiği duyuldu. Karakola yakın olan evler ve kahvede oturan yurttaşlar, olayı bire bir gördüklerini belirterek, nöbet kulübesi içinden 7 el silah sesi geldiğini söyledi. Olayın hemen ardından söz konusu karakola çok sayıda panzer ve ambulans sevk edildi. Savur Cumhuriyet Başsavcısı da olay yerine gelirken, bir askerin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yaşamını yitiren askerin cenazesi ambulansa konularak Savur İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAFASINDAN 7G3 SİLAH MERMİSİ ÇIKTI

Ölen askerin Erzurum'un Horosan İlçesi nüfusuna kayıtlı Kadir Katran olduğu öğrenildi. Askeri yetkililer olayın intihar olduğunu iddia ederken, görgü tanıkları ve hastane çalışanları olayın intihar değil infaz olduğunu belirtiyor. Görgü tanıkları ve bazı askerler, kafasından 7 G3 silah mermisi çıkan Katran'ın Bursalı bir asker tarafından vurulduğunu söyledi. Olay ile ilgili savcılığın başlattığı soruşturma devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder