25 Ağustos 2012 Cumartesi

Almanya'da Doğu Festivali’nde Kürt rüzgarı

ALİ DAPAR / Osnabrück - Almanya’nın Osnabrück kendinde sekiz yıldır düzenlenen müzik ve kültür festivali Morgenland, (Doğu Festivali) bu yıl Kürt sanatçılara ayrıldı. Kürdistan’ın dört parçasından davet edilen sanatçılar, festivalde sahne alıyor 

Osnabrück Lord Belediye Başkanı Boris Pistorius'un da destek verdiği festival 24 Ağustos’ta başladı. Osnabrück Belediyesi asında açılış konuşmasını yapan Karin Japs Kiesler, festivalin amacının her yıl dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıları ağırlamak olduğunu belirterek, “Böylece kültürleri yakından tanıma şansımız oluyor. Bu yıl Kürt sanatçılara yer verdik” dedi. 

İlk olarak Kayhan Kalhor sahne alırken, Aynur Doğan ise 20 çalgıcı eşliğinde İbrahim Keivo ile düet yaptı. Aynur Doğan’ın seslendirdiği parçaların Alman katılımcılarda duygulu anlar yaşattığı gözlendi. Bazı katılımcılar kendilerini tutamayarak gözyaşı döktü. 

Sahne programı biten Doğan üç kez fedalaştı ancak yoğun istek üzerine geri dönerek Keça Kurdan şarkısını üç kez okudu. Yaklaşık 500 kişi şarkıcı Doğan’ı ayakta alkışladı. 

Her yıl düzenlenen festivali bir hafta boyunca yaklaşık 30 bin kişi izliyor. Festivale bin sanatçı ve konuk davet edilirken, 5 farklı ülkeden belgesel gösterimleri yapılıyor. 

1 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde Kalhor, Doğan ve Keivo’nun yanı sıra Hakan Vreskala da sahne alıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder