25 Ağustos 2012 Cumartesi

DÖKH'ten Elönü ve Şahin'e: Ölüm analığı yaptığınız faşizme bakın

DİYARBAKIR - Demokratik Özgür Kadın Hareketi DÖKH, Kürt kadın siyasetçilere hakaretler yağdıran köşe yazarı Esra Elönü ve AKP'li Fatma Şahin gibi isimlere yanıt verdi. "Siz kimsiniz?' Öldürülen yüzlerce Kürt çocuğun katilleri için bir bedduanız oldu mu? İktidarın ve medyanın karanlık odalarında terk ettiğiniz vicdanınızın fiyatı ne oldu? Siz ölüm analığı yaptığınız faşizmin kendisine bakın" dedi. 

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), DTK ve BDP'lilerin Şemdinli'de HPG gerillalarının yol kontrolüne takılmaları ardından Kürt kadın siyasetçilere yönelik başlatılan saldırı kampanyasına dikkat çekti. Yapılan yazılı açıklamada, "AKP hükümetinin askeri ve siyasi soykırım operasyonları ile Kürt sorununu çözme politikasının vardığı düzey iğrenç bir demagoji ve siyasi linç kampanyası olmaktadır" denildi. Linç kampanyasını kınayan DÖKH, eşbaşkanların politik duruşlarının da arkasında olduklarını vurguladı.

'ROBOSKİ'NİN VEBALİNDEN KURTULAMAZSINIZ'

Açıklamada, AKP'li Fatma Şahin ve Esra Elönü gibi isimlere de şu yanıt verildi:

"Siyaset rantı ve yazar taklitçiliği yapanları kırıntı halinde olsa da ahlaki ve vicdani düşünmeye davet ediyoruz. Sizin tarih, bilim, din ve politika adına konuşmaya gücünüz yetmez. Dini moda takip eder gibi ele alan Elönü ve AKP iktidar kirlenmesini örtme telaşı içinde olan Fatma Şahin'in öncelikle özgür kadın tarihine, savaşa boğdukları topluma verecekleri bir hesap vardır. Açık ve net biçimde soruyoruz; Siz kimsiniz? Öldürülen yüzlerce Kürt çocuğun katilleri için bir bedduanız oldu mu? Roboski katliamı sabahı düşündüğünüz bir istifanız oldu mu? İktidarın ve medyanın karanlık odalarında terk ettiğiniz vicdanınızın fiyatı ne oldu? Bir durun durduğunuz yerde! Ve ölüm analığı yaptığınız faşizmin kendisine bakın. Bu ne telaştır, bu nasıl bir peşin yargıdır ki Antep'te yaşanan acı olayı ısrarla ihale etmeye çalışıyorsunuz. Yoksa yüzlerce katledilen Kürt çocuğunun ve Roboski vebalinden böylemi kurtulmaya çalışıyorsunuz. Sevinçle ve iştahla atıldığınız iddianın sebebi bu mu? Din adına konuşmayı bırakın, gerçek inanan olmadığınız ortaya çıkıyor. Lakin, 'O, görünmeyeni görür, bilinmeyeni bilir, işitilmeyeni işitir' ayetinden biraz korkun. Sizi görüyor. Barış nedir, kardeşlik hukuku nasıldır, özgürlük nasıl bir şeydir, şerefli olmak nasıl bir bedeldir? Fatma Şahin ve Elönü'nü kendini yeniden eğitmeye ve öğrenmeye davet ediyoruz."

DÖKH, tüm Kürt kadınlarını ve Türkiye kadın hareketini de BDP ve DTK Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk'u sahiplenmeye çağırdı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder