25 Ağustos 2012 Cumartesi

Ahmet Türk: İradenize sahip çıkın, mitinge katılın

MARDİN - Kızıltepe'de yarın yapılacak "Özgürlük yürüyüşünüzü selamlıyoruz" mitingi öncesinde DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, yasaklamaların Kürt halkını sindirmek amaçlı yapıldığını; ancak Kürtlerin özgürlükleri için alanda olacaklarını söyledi. Türk, halka iradesine sahip çıkarak, yarın gerçekleştirecekleri mitinge katılma çağrısında bulundu. 

BDP Kızıltepe İlçe Örgütü, yarın ilçe merkezinde yapılacak mitinge ilişkin ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP milletvekilleri Halil Aksoy ve Özdal Üçer, BDP İl Eş Başkanvekili Şaban Karakaş, İlçe Örgütü, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. 

Toplantıda ilk önce söz alan BDP İl Eş Başkanvekili Şaban Karakaş, Valiliğin yasaklama kararına tepki göstererek, hiçbir kararın kendileri için geçerli olmadığını söyledi. Karakaş, Kürt halkının 30 yıldır mücadele yürüttüğünü ve bu yasakçı zihniyeti tanımayacağını kaydetti. 

Daha sonra konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, miting kararlarını 20 gün önce aldıklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu çalışmanın bugüne kadar bir sorun çıkmadan yürütüldüğünü ve son anda hukuka aykırı bir şekilde yasaklandığını söyledi. Türk, bu yasaklama kararı ile Kürt halkının iradesini ve mücadelesini kırmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Ama onlar da iyi biliyorlar ki, Kürt halkının mücadelesi gün be gün büyüyor. Kürt halkı her zamandan daha fazla yaşamları, özgürlüğü için mücadele ediyor. Artık yasaklama, vurma, zindana atma boşa çıkacaktır. Bugün BDP parlamentoda yer alan bir partidir. Hiçbir partinin mitingi, çalışması bu şekilde yasaklanmamıştır. Amaç Kürt halkının iradesini kırmaktır. Biz istiyoruz ki, Kürt halkı mücadelesiyle verilen bu yasağı kırsın. 26 Ağustos mitingi ile iradesine, mücadelesine sahip çıksın. Bu bir imtihandır. Kürt halkı bir imtihandan geçiyor. Bu güç siyasetiyle Kürt halkını sessizleştirip sessizleştirilemeyeceğine bakıyorlar. Bu kirli siyaset ile Kürt halkının iradesini kırmak istiyorlar. Bu yasak ne hukuki ne de insanidir. Bu oyunu bozalım" dedi. 

MHP'nin son dönemde AKP'nin yürüttüğü ırkçı politikalarını desteklediklerini ve Kürt halkının bunu görmesi gerektiğini söyleyen Türk, "Bugün artık özgürlük zamanıdır. Biz yıllardır Kürt halkının özgürlüğe ve adalete ulaşması için mücadele ediyoruz. Artık bunu herkes kabul etsin. Kürtler artık 50 yıl önceki bir yaşamı kabul etmiyor. Yeni bir yaşam, onurlu ve özgür bir yaşam ve demokratik özerklikle kendilerini yönetmek istiyorlar. Halkımız artık bu düzeye ulaştı. Tüm halklar kendi dilleri ve kültürleriyle tanınıyorlar; ancak bu topraklardaki kadim halk bugün hala dilsiz. Demokratik özerklik olmadan kimliksiz yaşamı kabul etmiyorlar. Türkiye hükümeti de artık bunu iyi bilsin. Özgürlük gelmeden barış da oluşturulamaz. Herkes bu dönemi iyi okusun ve görsün buna göre adımlar atsın. 26 Ağustos'ta bu çerçevede bir miting yapacağız ve köylerden mahallelerden Kızıltepe'nin dışından halkımızın bu mitinge gelmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Toplantının ardından vekillerin de aralarında bulunduğu BDP'liler esnafları gezerek mitinge katılım çağrısı yaptı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder