20 Ağustos 2012 Pazartesi

YENİLENDİ: Antep’te bombalı saldırı: 9 ölü

ANTEP - Antep’in Şehitkamil ilçesindeki polis merkezine yönelik olduğu iddia edilen bir bombalı saldırıda en az 9 kişi öldü, 60 kadar kişi de yaralandı. 

Saat 19:45 sıralarında Şehitkamil ilçesinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi önünde bomba yüklü bir araç havaya uçuruldu. Patlama sırasında olay yerinden geçmekte olan iki otobüs ile bir otomobil de bombanın etkisiyle alev alırken çevredeki binalar büyük zarar gördü. 

Valiliğin verdiği ilk bilgilere göre olayda en az 9 kişi hayatını kaybetti. 60 kadar yaralının da Antep’teki değişik hastanelerde tedavi altına alındığı haber veriliyor. 

Karşıyaka Polis Karakolu önünde patlayıcı yüklü olduğu öne sürülen aracın 34 plakalı olduğu belirtildi. Patlama öncesinde bir kişinin olay yerinden koşarak uzaklaştığı iddia edilirken, patlamanın yaşandığı yerde mobesse kamerası bulunuyor. Patlamanın yaşandığı yerde polisler incelemelere başlarken, olayla ilgili başlatılan operasyon devam ediyor. 

BDP BİNALARINA SALDIRI

Antep'te yaşanan patlamanın ardından bir grup, BDP Şehitkamil İlçe Binası’nı ateşe verirken, BDP Antep İl binasına da saldırı yapıldığı bildirildi. 

Antep'de Karşıyaka Polis Merkezi'ne yakın bir yerde yaşanan patlamanın ardından, bir grup PKK aleyhine sloganlar atarak BDP Şehit Kamil İlçe Binası’na saldırdı. İlçe binasını ateşe veren gruba polisler müdahalede bulunmazken, BDP ilçe binası alevler içinde kaldı. İlçe binasının kullanılmaz hale gelmesinin ardından itfaiye araçlarının yangına müdahale etti. Öte yandan BDP ilçe binasını ateşe veren grup, mahalle arasında Kürtler aleyhine sloganlar atarak, provokasyon yaratmaya çalıştığı belirtildi. Mahallede yaşayan Kürtler can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle evlerinden çıkmazken, BDP ilçe binasını ateşe veren grubun halen mahallede olması ve polislerin müdahalede bulunmaması dikkat çekiyor. 

BDP İlçe binasına yapılan saldırıdan hemen sonra BDP Antep İl Binası’na da bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda BDP İl binasının camları kırılırken, ilçe binasında büyük hasar meydana geldiği öğrenildi. İl binası önünde grubun bekleyişi ise sürüyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder