20 Ağustos 2012 Pazartesi

Helsinborg'de 15 Ağustos ve bayram kutlaması

Helsinborg - İsveç’in Helsinborg ilinde Frutorp Parkında bir araya gelen Kürdistanlılar hem bayramlaştılar, hem de 15 Ağustos Atılımı’nın 28. yıldönümünü kutladılar.

Kutlama sırasında Halk Meclisi adına yapılan konuşmada 15 Ağustos’un Kürt halkı için önemine değinildi ve bugünün bir halkı, genci, yaşlısı, kadın ve çocuğuyla etkileyen ve süreç içinde ayağa kaldıran bir gün olduğu vurgulandı. 

PKK lideriAbdullah Öcalan’a yönelik tecride dikkat de çekilerek, uluslararası hukuk kurarlarına ve Türkiye’deki yasalara aykırı olan tecrit kınanırken, Öcalan’ın serbest bırakılması talep edildi. 

Etkinlikte kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bildiriler de dağıtıldı. Batı ve Kuzey Kürdistan’da (Kürdistan’ın Suriye ve Türkiye’deki parçaları) son gelişmelerin ele alındığı bildiride 15 Ağustos 1984 günü atılan kurşunların ve başlatılan direnişin başta Kürt halkı olmak üzere Ortafoğu’nun ezilen halkları için bir umut ışığı olduğu belirtildi. 

15 Ağustos’un on yılllardır baskı altında tutulan, dili yasaklanan, kimliği inkar edilen Kürt halkının yeniden dirilişini temsil ettiği vurgulanan bildiride Türk devleti ve AKP İktidarının tüm baskı, saldırı, tutuklama, işkence ve katliamlarına rağmen direnişin artan bir ivmeyle sürdüğüne dikkat çekildi. 

Batı Kürdistan halkının ayağa kalkarak kent yönetimlerini ele geçirmesini selamlayan sloganlar atan Kürtler, şarkılar ve marşlar eşliğinde halaylar çekerek ektinliklerine son verdiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder