20 Ağustos 2012 Pazartesi

HPG: Şırnak'ta 8 asker ve 3 polis öldürüldü

Behdinan - Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova hattındaki denetimini sürdüren HPG gerillalarının Şırnak’ta düzenlediği eylemlerde 8 asker ve 3 polisin öldürüldüğü bildirildi. 

Kürdistan’da yaşanan çatışma ve gerilla eylemler hakkında günlük açıklamalarla gelişmeleri kamuoyuna duyuran HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 18 ve 19 Ağustos günü Şırnak’ta (Şirnex) yaşanan çatışmaların ayrıntılarını açıkladı. 

HPG-BİM, Şırnak Emniyet müdürlüğü ve Çakırsu tugayına yönelik 18 Ağustos günü gerillalar tarafından eşzamanlı eylemler gerçekleştirildiğini bildirdi. Emniyet müdürlüğünün nöbetçi kulübesinin tamamen imha edildiği eylemde 3 polisin öldürüldüğünü belirten HPG-BİM, tugay binasının tahrip olduğu ikinci eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının ise tespit edilemediğini kaydetti. 

Eylem ardından 19 Ağustos günü sabah saatlerinde Türk ordusunun Beroje kapısı adı verilen alanı tutmak için harekete geçtiği belirtilen açıklamada Türk ordu birlikleriyle HPG gerillaları arasında saat 14.00 sularında bir çatışma yaşandığı bilgisi verildi. Bu çatışmada ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği ifade edilirken, Türk ordusunun kobra helikopterlerle müdahale girişimine gerillaların karşılık vermesi üzerine helikopterlerin alandan uzaklaşmak zorunda kaldığı bildirildi. 

Türk ordusuna ait diğer bir kol askerin Meydane kapısını tutmak isterken, gerillaların bir eylemiyle karşılaştığı belirtildi. Saat 16.00 sularında gerçekleşen eylemde 8 askerin öldüğünü ifade eden HPG-BİM, Türk ordusunun ölü ve yaralılarını kobra helikopterler desteğindeki 4 skorsky helikopterle alandan uzaklaştırdığını kaydetti.

ŞEMDİNLİ VE YÜKSEKOVA’DA EYLEMLER

Hakkari’nin (Colemêrg) Şemdinli-Yüksekova (Şemzînan-Gever) hattındaki gerilla denetiminin devam ettiğini vurgulayan HPG-BİM, gerilla denetimindeki alanlarda 18-19 Ağustos günlerinde gerçekleştirilen eylemler ve ordu saldırıları hakkında şu bilgiler verildi:

“18 Ağustos günü Geliye Doskî alanında başlayan düşman operasyonu Sertêl mıntıkasına doğru genişleyerek devam etmektedir. Bu operasyon kapsamında 19 Ağustos günü saat 08.00 sularında Glord tepesinden Serengil ve Memişka alanlarına doğru harekete geçen düşman gücüne yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür. Düşman, ölü askerini 1 skorsky helikopterle alandan uzaklaştırmıştır. 

19 Ağustos günü saat 19.00 sularında gerillalarımız Şemdinli’ye bağlı Dûre karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Nöbetçi kulübesinin, nizamiye ve mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu ve karakol binasının alev aldığı eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

ÇARÇELA DAĞI BOMBALANLI

Türk ordusunun savaş uçakları ve toplarla bombardımanlara devam ettiğinin belirtildiği açıklamada 19 Ağustos günü 16.00-17.00 saatleri arasında Çarçela dağına yönelik savaş uçaklarıyla, 17.00-22.00 saatleri arasında da obüs ve havan toplarıyla bir bombardıman düzenlendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Şemdinli’ye bağlı Goste, Gare, Masiro alanları, Nirkola ve Hacıbeg suyu vadilerine yönelik de 19 Ağustos günü 17.30’dan bugün sabah saatlerine kadar aralıksız obüs ve havan toplarıyla bombardıman düzenlendiği belirtildi.

ANTEP’TE YOL KONTROLÜ

Kürdistan’da neredeyse her gün yol kontrolü yapan gerillaların bu kez Antep’in Islahiye ilçesinde yol kestikleri bildirildi. “19 Ağustos günü 11.30-13.30 saatleri arasında Antep’in Islahiye ilçesiyel Hınzır yaylası arasındaki yol üzerinde gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir” denilen HPG-BİM açıklamasında durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştirildiği, halkın Ramazan bayramının kutlanarak süreç hakkında bilgilendirme yapıldığı kaydedildi. 

VAN VE MARDİN’DE EYLEMLER: 1 POLİS VE 1 ASKER ÖLDÜ 

Van’ın Edremit ilçesinde polis noktasına yönelik 17 Ağustos günü saat 22.20 sularında bir eylem gerçekleştirildiğinin ve 1 polisin öldürüldüğünün belirtildiği HPG-BİM açıklamasında 18 Ağustos günü saat 15.30 sularında da Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xırabe Alê karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemde 1 askerin öldüğü kaydedildi. 

DERSİM’DE PUSULAMA FALİYETLERİ

HPG-BİM, Dersim merkeze bağlı Hakis, Hıngırvan, Dokuzkaya Sırtları ve Harçik vadisine yönelik Türk ordusu tarafından 16 Ağustos günü başlatılan operasyon gücünün ağırlıklı bölümünün 19 Ağustos günü saat 19.00 sularında geri çekildiğini belirtti. Açıklamada Türk ordusunun gizli birliklerinin keşif ve pusulama faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder