20 Ağustos 2012 Pazartesi

Aydar'dan Arınç'a yanıt: Acılar ne zaman ortak oldu?

Brüksel - KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın BDP’li vekillere yönelik ağır suçlamalarını “ibretle okuduğunu” söyleyerek, “75 milyonun acısı ne zaman ortak oldu? Ne zaman Kürtlerin sevinçleri ve acılarına ortak oldunuz?” diye sordu. Aydar, paralı askerler için de “kelle avcıları” dedi ve bunların şehit sayılamayacağını kaydetti. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın Bursa’da yaptığı açıklamalara KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar’dan yanıt geldi. 

Gerillanın Şemdinli’de yol kontrolü sırasında BDP’li vekillerle karşılaşması ve yaşanan görüntülere ilişkin konuşan Arınç, “Bunlar Kürt falan değil, Kürt halkını temsil etmiyor. Benim tanıdığım, ekmeğimizi bölüştüğümüz insanlar böyle değildi” iddiasında bulundu.

Arınç şu hakaretlerde bulundu: “Bu acılı olay utanç vericidir, hicap duyacağımız bir iştir. Oy almış olabilirsin. Nasıl oy aldığınızı da az çok hepimiz biliyoruz (…) Milletin duygularıyla alay etmek, şehitlerin kanlarıyla alay etmektir. Vatanımızın, milletimizin bütünlüğü için göğsünü siper eden şehitler ve acılı aileleri, 75 milyon insanımızın acısıyla alay etmektir. Her şeye tahammül edilir, ama buna tahammül etmek mümkün değil. Bu ne kadar çirkin, pervasız ve cüretkar bir olaydır. Siz hangi kanı taşıyorsunuz? Nasıl bunu yapabilirsiniz? Uzaydan mı geldiniz? Onları hep methediyor, onlarla birlikte olduğunuzu ifade ediyordunuz ama kameralar götürüp dünyaya propaganda yapmak nedir? Kadın vekillerin erkek teröristlerin yanak yanağa birbirini kutladığı görüntüye müstehak değiliz. Bunu yapamazsınız.”

Arınç ayrıca, “Siz Allah'tan korkmuyorsunuz, çünkü Allah'ı da tanımıyorsunuz. Allah'ı tanısanız yanlıştan korkardınız. Kan dökenleri kucaklamak, Allah'tan korkmamaktır. Allah'ın kahhar isminden kaçın. Allah'ın kahredici gücü size yetişir. 75 milyonun bedduasını aldığınızda kendinize gelin (…) Bütün bunları gördüğümüzde ülkemizin şartlarını iyi düşünmemiz lazım. Dağı üstünden aşacağız. Yolları bulacağız. Terör belasını bitireceğiz” diye tehdit etti. 

Arıç’ın BDP Milletvekilleri ilgili bu açıklamalarını “ibretle okudum” diyen Zübeyir Aydar, hem Twitter üzerinden hem de ANF’ye telefon üzerinde yaptığı açıklama ile yanıt verdi. 

BDP OYLARIN ÇOĞUNLUĞUNU ŞEHİRLERDEN ALIYOR

Aydar Twitter’daki hesabında şunları yazdı:

1-Bu olay ne acı bir olaydır, ne de hicap veya utanılacak bir olay değildir. Sizin duygularınız öyle olabilir, ama bu memlekette milyonlar farklı düşünüyor.

2-Başta Erdoğan olmak üzere AKP üst yönetimi tekrarlaya tekrarlaya, bölgede BDP’nin silah zoruyla oy aldığını söylüyorlar. Bu kuyruklu bir yalandır. Aksine silah ve devlet imkânları zoruyla oy alan bizzat AKP’dir. Emrindeki o kadar asker, polis ve memurla BDP’yi zorla ortadan kaldırmaya çalışan sen değimlisin? Üstüne üstlük hazine yardımlarının yanında bütün devlet imkanlarını kullanan sen değimlisin? Mecliste grubu bulunan diğer üç her sene dünya kadar hazine yardımı alıyor, BDP’ye neden verilmiyor? Üstüne üstlük 10 yıldır iktidardasın, Kürtler temsil edilmesin diye %10 barajını olduğu gibi uygulayan sen değimlisin? Bunları yaparken sende hak, hukuk, adalet, vicdan, ahlak, din, iman ve Allah korkusu var mıdır? Bu yaptıklarınla sen Allah’ı ne kadar tanıyorsun? Ayrıca eğer BDP silah zoruyla oy alsaydı, en fazla köylerden alırdı. BDP’nin en çok oyu şehirlerden aldığını sen de biliyorsun, bunu nasıl izah ediyorsun?

3-Bu insanları kucaklamak, neden günah olsun? Allah neden bu işe karşı olsun? Bu insanlar senin zulmünden kaçarak o dağlara çıktılar. Bu insanlar zulüm altımdaki bir halkın haklarını savunmak gibi kutsal bir amaç için ordalar. Bu insanları kucaklamak, Allah’a daha fazla yaklaşmaktır. Peki sen Roboski’de çoğu çocuk 34 insanı katlederken Allah’tan korkmadın mı? Senin iktidarın da yüzlerce çocuk vuruldu. Sen Uğur kaymaz’ları, Enis Ata’ları, Ceylan Önkol’ları katlederken Allahtan korkmadın mı? Sen işkenceci ve tecavüzcüleri müdür yaparken Allah’tan korkmadın mı? Ey dindar kardeşim, daha da sayayım mı?

4-Bir de bu ülkede bu insanları kimse sevmiyor diyorsun. Bu insanların milyonlarca Kürdistanlının kalbinde taht kurduğunu sen dahil herkes bilir. Yalanın büyüğü burada. 'Büyük adamların yalanı da büyük olur.' Sen bu kadar büyük yalan konuşunca, Allah’tan korkmuyor musun?" 

75 MİLYONUN ACISI NE ZAMAN ORTAK OLDU?

Arınç’ın “75 milyon insanımızın acısıyla alay edildiği” yönündeki sözlerini de değerlendiren Aydar, “75 milyon insanın acısından bahsediyorsun, 75 milyonun ne zaman acısı ortak oldu, ne zaman Kürtlerin sevinçleri veya acılarına ortak oldunuz? Kendinizi ne sanıyorsunuz?” şeklinde konuştu. 

ANF’ye konuşan Aydar, “Bu ülkede Kürtlerin o kadar fazla acısı oldu ki… Bütün bir cumhuriyet tarihi boyunca ve öncesinde ne zaman acılar ortak oldu? Dersim’de mi ortak, Zilan’da mı, Piran’da mı ortak oldunuz? Sizler bu katliamları bize yaşatırken, hangi nasıl bir ortaklıktan bahsedebilirsiniz? Dilimizi, kimliğimizi, kültürümüzü yasaklarken acıların ortaklığı mümkün olabilir mi?” diye ekledi.

KAN VURGUSU IRKÇI BİR YAKLAŞIM

Burada tümüyle egemenlikçi bakış açısının sözkonusu olduğunu ifade eden Aydar, Arınç’ın “hangi kanı taşıyorsunuz” söyleminin de “ırkçılık” olduğunu vurguladı. “Bu nasıl ırkçı bir yaklaşım” diyen Aydar, “Biz insan kanı taşıyoruz. Başka insanlarda ne kan varsa, bizde de o dur: A Rh+, A Rh-, B Rh+, B Rh-, AB Rh+, AB Rh-, O Rh+, O Rh-. ‘Türklük kanı’ gibi ırkçı yaklaşımları reddediyoruz” diye konuştu.

Arınç’ın tehditleri ile sorunun çözülmeyeceğini belirten Aydar, “Bu dil daha fazla kan, daha fazla insan ölüme yol açar” dedi. 

KÜRTLER KENDİ EVLATLARINI SEVİYOR

Arınç’ın bayram günlerinde “bu kadar şiddet dolu, şiddete ve linç gösterilerine davetiye çıkaran” açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Aydar, “Bir de Allah korkusundan bahsediliyor. Bizim tanıdığımız İslam’da buna yer yoktur. Kürtleri ve evlatlarını sevmeyebilirsiniz ama Kürtler kendi çocuklarını, evlatlarını seviyor. Hele kendisi için dağa çıkmış insanları daha çok seviyorlar” şeklinde konuştu. 

KELLE AVCILARI ŞEHİT OLMAZ

Kullanılan “Şehitlik” kavramına da tepki gösteren Aydar, “Onlarca insanı paralı asker olarak tutmuşsunuz. Onlar para için kelle avcılığı yapıyor. Öldüğünde de şehit diyorsunuz, ne zaman para için kelle avcılığı şehitlik oldu? Şehitlik kelimesi kelle avcılarına ne zaman verildi? Bu hangi din kuralında var, hangi vicdanda var? Bu adamlar para almazlarsa giderler mi? Kelle başına para alıyorlar, ikramiye alıyorlar. Böyle şehitlik olmaz” dedi.

BAKAN ŞAHİN’İN ZİYARETİ PROVOKASYON

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Hakkari ziyaretini de değerlendiren Aydar, Hakkari halkını kutladı. Aydar şöyle dedi: “İçişleri Bakanı’nın arife günü Hakkari’ye gönderiyorsun. Halkın bayramını provoke ediyorsun.”

İçişleri Bakanı, her gün Kürtlere ve temsilcilerine hakaret eden, anti-Kürtlük ne varsa yapan biri olduğunu hatırlatan Aydar, şunları ekledi: “Sokağa çıkıyor halkı tahrik ediyor, sonra şehir savaş alanına dönüyor, hangi hakla yapıyorsun. İçişleri Bakanı bayram günü gidiyor, katillerle, kelle avcıları ile bayramı geçiriyor. Bütün bunları biz de görüyoruz. Burada ortak duygudan nasıl bahsedilebilir. Sizler bayram boyunca da saldırılarınıza devam ettiniz, operasyonlarınız halen sürüyor. İçişleri Bakanı’nın gidişi de saldırıları organize etmek içindi ve provokasyondu. Hakkari halkını kutluyorum, selamlıyorum, iyi bayramlar diliyorum.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder