20 Ağustos 2012 Pazartesi

Türkiye Moskova'daki 15 Ağustos’u engelleyemedi

Moskova - Türk yetkilileri ve medyasının Kürtlerin Moskova’daki etkinliklerini ‘kriminalize etme’ çabasına rağmen, Kürtler 15 Ağustos Atılımı’nı coşkuyla kutladı. Yaklaşık beş yüz kişinin bir araya geldiği gecede şarkılar söylendi, halaylar çekildi, sloganlar atıldı. Konuşmacılar herkesi maddi ve manevi olarak Kürdistan’daki devrime daha fazla katılmaya çağırdı. 

Özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan Pazar günkü gece Uluslar Arası Kürt Kurumları Temsilcisi Mihrabi Şamoyev’in konuşmasıyla sürdü. 

Şamoyev, “2012 15 Ağustosuna ulusal birlik duygularımız, Kurtuluş umutlarımız ve özgürlük isteğimiz yükselerek girdik” diyerek diasporayı Kürdistan’daki mücadele daha duyarlı olmaya ve tarihi kazınmalar etrafında birleşmeye çağırdı. 

Şamoyev sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt özgürlük savaşçıları Hakkâri başta olmak üzere Kuzey Kürdistan’da Türk ordu birliklerini geriletecek düzeyde bir direniş sürdürüyor. Güney Batı Kürdistan şehir ve köylerini Özgürleştirerek halkın iktidarını kuruyor. Tüm bunlara sadece sevinemeyiz aynı zamanda mücadele ve katkılarımızla ülkemizdeki direnişi güçlendirmeliyiz. Bunun için herkesi maddi ve manevi olarak Kürdistan’daki devrime daha fazla katılmaya çağırıyoruz.”

Konuşmalardan sonra gerillanın doğanın koşullarına karşı gösterdikleri uyum ile ordu birliklerine karşı giriştikleri direnişleri konu edinen sinevizyon gösterimi yapıldı. Bu arada geceye Avrupa’dan katılan Ermenistan Kürtlerinden Hozan Dılovan, şarkılarıyla kitleye coşkulu anlar yaşattı. 

Milliyet Gazetesi 13 Ağustosta “Rusya’da PKK konseri” başlığıyla yaptığı haberde Rusya’da yaşayan Kürtlerin sivil kutlama ve müzik konserleri tarzındaki kültürel etkinliklerini “terör” faaliyeti olarak lanse etmeye çalışmıştı. 
Milliyet; “Moskova’daki PKK sempatizanı Kürt organizasyonu, ‘Silahlı mücadelenin 28'inci yıldönümünü Kürt halkının dirilişi konseriyle kutlayacağız’ diye açıklama yaptı.” diye yazmıştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder