20 Ağustos 2012 Pazartesi

11 yaşındaki kız çocuğu idamla yargılanıyor

İSLAMABAD - Pakistan’da 11 yaşında Hıristiyan bir kız çocuğu üzerinde Arapça yazılar olan ve Kuran parçaları olduğu söylenen kağıtları yaktığı için idam cezası istemiyle yargılanıyor. 

Mehrabadi şehrinde yaşayan Hıristiyan bir ailenin kızı olan 11 yaşındaki Rifta Mesih, geçtiğimiz Perşembe günü Pakistan polisi tarafından gözaltına alındı. Kıza yapılan suçlama ise evinde Kuran sayfalarını yakması. 

Ancak Mesih’e yönelik suçlamanın tek şahidi onunla aynı yaşlarda olan bir kız çocuğu. Küçük kızın Mesih’i evinde üzerinde Arapça şeyler yazan kağıtları yaktığını gördüğünü söylediği ifade edildi. Bu ifadeler üzerine Mehrabadi’de yaşayan Müslümanlar sokaklara dökülerek protesto gösterileri düzenledi. 

Bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle tüm Hıristiyanlar göç etmek zorunda kalırken küçük Mesih ise halen gözaltında. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Pakistanlı yetkililer kıza yönelik suçlamaların dini kurallar çerçevesinde değerlendirildiğini ve idam cezasıyla yargılanacağını ifade etti. 

Hıristiyan toplumu olayın kendilerine yönelik bir komplo olduğunu nitelendirirken Müslüman liderler ise Hıristiyanların bölgeyi tamamen terk etmeleri için 1 Eylül’e kadar süre tanıdı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder