30 Ağustos 2012 Perşembe

Yandaş medyanın hayali itirafçıları ve yalanları

Amed - Şemdinli'de 39 gündür gerilla denetimi sürerken, sık sık PKK'nin bittiğini ilan eden ve her geçen gün gelen yeni eylem haberleriyle dumura uğrayan yandaş medya, şimdi de günlerdir "itirafçı ifadeleri" adı altında yalan-yanlış haberleri servis etmeye başladılar. 

Zaman, Yenişafak, Yeni Akit gibi Kürtlere hasmane yayınları ile bilinen gazetelerin ardından, Star gazetesi de yaptığı 'itirafçı' haberleriyle bu kervana katıldı. En son, Star gazetesinden Zafer Kütük, 18 Ağustos tarihinde HPG gerillalarının Şemdinli'de yol kontrolü sırasında BDP'lilerle buluşmasını 'bir itirafçının itiraflarına' dayandırarak verdiği haberde, BDP'lilerin gelişi öncesinde gerillaların saç-sakal traşı olduklarını, saçlarını taradıklarını, temiz giysilerle karşılamaya gittiklerini ileri sürdü. 

Zafer Kütük adlı muhabirin bugün "PKK-BDP buluşmasında şok detay" başlığıyla verdiği haber tam anlamıyla akıllara ziyan. 

Gerillaların o gün bölgeye nasıl geldiklerini ve hazırlandıklarını yazan muhabir, ne olduğu belli olmayan ve sadece H.K rumuzuyla belirtilen bir 'itirafçı'nın ifadelerine yer veriyor. Dünya medyasına yansıyan görüntülerde gerillaların en az üç günlük sakallı olduklarının belli olmasına rağmen, muhabir bir itirafçının ağzından "BDP'lilerin o gün eleceğini biliyorduk. Saç tarayıp, traş olup onları karşıladık" diye yazdı. 

Haberde, H.K adlı itirafçının geçen hafta kaçarak jandarmaya teslim olduğu ve etkin pişmanlık yasasından faydalandığı ileri sürülerek, gerçekte var olup olmadığı bilinmeyen H.K’nin ağzından şunlara yer verildi: 

"O gün BDP milletvekillerinin köyleri ziyaret etmek için geleceğini ve yanlarında çok sayıda gazetecinin bulunduğunu biliyorduk. Ciger kod isimli bölge sorumlusunun isteğiyle o sabah herkes yıkandı. Temiz kıyafetler giydi. Bazı arkadaşlarımız traş oldu, bayanlar da saçlarını tarayıp, süslendi" dedi.

Şemdinli'de 23 Temmuz tarihinde başlayan gerilla saldırıları sonrasında köylerinden göç ederek ilçeye gelen köylülerle görüşmek, Şemdinli'deki son durumu öğrenmek isteyen ve aralarında BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sabahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Halil Aksoy, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Aysel Tuğluk'un bulunduğu bir heyet 18 Şubat günü basınla birlikte Şemdinli'ye hareket etti. 

Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü'nü ziyaret eden ve 50 araçlık konvoyla hareket eden heyetin önü dönüş yolunda, Güzelkaya Mezrası yakınlarında biri kadın 4 HPG gerillası tarafından kesildi. 

"Traş olup, süslendiler" denilen ve en az 3 günlük sakallı oldukları kameralara yansıyan gerillalar, yaklaşık yarım saat boyunca heyettekilere bölgedeki durumu ve amaçlarını anlattıktan sonra bölgeden ayrıldılar..

Halen aynı yöntemlerle sonuç alabileceklerine inanan ya da inandırabileceğini sanan Star ve diğer yandaş medya, mevcut yayınları ile “beyin gelişimini henüz tamamlamamış”, “anlama kapasitesi çok dar”, “hafıza yoksunu” içler acısı bir durumu ifade ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder