30 Ağustos 2012 Perşembe

DTK'den 1 Eylül mitinglerine katılım çağrısı

AMED - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), savaş ve çatışma sürecinin derinleştiği bir dönemde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün daha da bir anlam kazandığına dikkat çekerek, 1 Eylül'de Diyarbakır, Van, İstanbul ve diğer illerde yapılacak olan "Demokratik Çözüm ve Müzakere" mitinglerine katılım çağrısı yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin çok sancılı bir süreçten geçildiği belirtilen açıklamada, çatışmaların derinleştiği, Kürt halkının ise haykırdığı özgürlük taleplerinin zor ve baskıcı yöntemler ile susturulmaya çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekilerek, "Tecrit, insanlık dışı ve anti demokratik bir şekilde 1 yıldır devam ediyor. Bu uygulama süreci içinden çıkılmaz hale getiren temel etkenlerden biridir. Yine Kürt halkı ve tüm toplumsal muhalefete baskı ve şiddet politikaları en ağır şekilde uygulanmaktadır. Oysa bu politikalar çürümüş ve iflas etmiş bulunmaktadır. Devletin çözüm getirmeyen politikalardan vazgeçerek Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü için müzakereleri bir an önce başlatması gerekmektedir" denildi. 

'ONURLU BARIŞ HALKLARIN DİRENİŞİ İLE GERÇEKLEŞİR'

Savaş ve çatışma sürecinin derinleştiği bu süreçte 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün daha da bir anlam kazandığı vurgulanan açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenecek olan "Demokratik Çözüm ve Müzakere" mitingleri halkların taleplerini yüksek bir sesle ifade etmek için önemli bir zemin sunduğu kaydedildi. Açıklamada, onurlu bir barışın gerçekleşmesinin halkların demokratik direniş ve mücadelesiyle gerçekleşeceği belirtilerek, "Bu temelde 1 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır, Van, İstanbul ve diğer illerde yapılacak olan Demokratik Çözüm mitinglerine başta halkımız olmak üzere demokrasiden, özgürlüklerden, emekten, barıştan yana olan herkesi Newroz coşkusuyla katılım sağlamaya davet etmekteyiz" denildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder