30 Ağustos 2012 Perşembe

Türkiye Barış Meclisi de 1 Eylül'de Roboski'de

Ankara - Türkiye Barış Meclisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Roboski'de katledilenlerin aileleriyle birlikte hem katliamın sorumluların açığa çıkarılmasını, hem de Kürt sorununda demokratik çözüm talebini yineleyerek, Oslo sürecinin devam ettirilmesini isteyecek. 

Türkiye Barış Meclisi, 8 ay önce gerçekleştirilen ve halen faillerinin ortaya çıkarılmadığı Roboski'ye gidiyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Roboskili ailelerin yanında olacak olan Türkiye Barış Meclisi, barışın, adaletin en cesaretli çığlığını yükselten Roboskili ailelerin çağrısına ses katacak. Heyet ayrıca Roboski'de katledilenlerin mezarlarını da ziyaret edecek. 

Türkiye Barış Meclisi Aktivisti M. Şirin Tunç, Roboski'de katledilenlerin aileleriyle bir araya gelerek onların acılarına ortak olmanın ötesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde buradan bir mesaj vereceklerini açıkladı. Tunç, katliamın faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle 1 Eylül'de Roboski'de basın açıklaması yapacaklarını belirterek, "Temel hedefimiz Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümüdür. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde özellikle Roboski'de yapılan katliamın faillerninin ortaya çıkarılması, Kürt sorununun çözümünün gerçekleşmesi için tekrardan diyalog ortamının başlatılmasını istiyor. Yine Oslo sürecinin adil bir şekilde başlatılmasıdır" dedi.

İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Mersin, Mardin ve Batman gibi birçok yerden Türkiye Barış Meclisi Sekretaryası ile barış aktivistlerinden oluşan heyette yer alacaklar şöyle:

"Hakan Tahmaz, Çoşkun Üsterci, Abdulhekim Daş, Ayşe Aydoğan, Mehmet Şirin Tunç, Pınar Öğünç, Özgür Oran, Mehmet Güzel, Mustafa Doğu, Mehmet Çağer, Deniz Topkan, Şemşettin Görmüş, Hasan Argunaga, Hamit Çakan, Şirin Baytar, Übeyt Akyıldız, Hüseyin Olan, Kenan Avkan, Danyal Sönmez, Beşir Dündar, Sevinç Bozan, İshak Saruhan, Ekrem Bilek, Şahin Kayıkçı, M. Ali Özel, Yavuz Çelekkolu, Zozan Özgökçe ve Ramazan Kaya. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder