30 Ağustos 2012 Perşembe

KCK: Kendini yakma eylemlerine son verilmeli

BEHDİNAN - KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, bedenini ateşe veren Mehmet Yalçın için başsağlığı mesajı yayınladı. "Kürdistan gençliği Mehmet Yalçın yoldaşın sergilediği fedai ruhu devrime katılma çağrısı olarak algılamalıdır" diyen KCK, kendini yakma türündeki eylem biçimlerine son verilmesini istedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, bütün uyarılara rağmen Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki insanlık dışı tecridi protesto etmek için bir Kürdistan gencinin daha bedenini ateşe verdiğini belirtti. Mehmet Yalçın'ın ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı dileyen KCK, "Mehmet'in anısını Önder Apo'nun ve Kürdistan halkının özgürlüğünü sağlayarak yaşatacağımızı belirtiyoruz" dedi.

KCK, Yalçın'ın bu dönemde olması gereken fedai ruhu ortaya koyduğunu, ancak bunun bu tarzda protesto eylemleri olarak değil "devrime katılma çağrısı" olarak anlaşılması gerektiğini kaydeden KCK, kendini yakma türündeki eylemlere son verilmesini istedi. 

KCK'nin açıklaması şöyle:

"Bıraktığı mektuptan, Mehmet yoldaşın belli bir yoğunlaşmayı yaşadığı, bir bilinç düzeyini kazandığı ve kendini Önderliği ve halkının özgürlüğü için feda edebilecek bir iradeleşme sahip olduğu anlaşılmaktadır. Bu yaşta ulaşmış olduğu bu fedai düzey elbette ki çok anlamlı, çok değerli bir düzeydir. Bu dönemde Kürt gençliğinin nasıl fedaice göreve atılması gerektiğini ortaya koyan bir tutumdur. Gerçekten de tarihin bu önemli döneminde tüm Kürdistan gençliğinin ulaşması gereken ruh, Mehmet Yalçın’ın fedai ruhudur. 

Ancak tüm Kürdistan gençliği tarafından bilinmeli ki, Kürdistan’da kızgın bir savaşın sürdüğü bu aşamada düşmanın vahşi uygulamalarını protesto etme dönemi aşılmıştır. Protesto etmekten ziyade bu zulüm sistemini parçalamaya ve sona erdirmeye dönük eyleme atılmak gerekmektedir. Bunun yolu da gençlerimizin kendini yakmasından değil, fedai bir ruhla sürekli bir eylemselliğe yönelmesinden geçmektedir. Şüphesiz bu da devrime katılmakla mümkündür. Bu nedenle tüm Kürdistan gençliği Mehmet Yalçın yoldaşın sergilediği fedai ruhu devrime katılma çağrısı olarak algılamalıdır.

Tüm Kürdistan gençliği bilmeli ki, halk olarak tarihin hiçbir döneminde geleceğimiz bu denli kendi elimizle belirleyebileceğimiz bir düzey kazanmamıştı. Ancak şimdi Kürt halkının geleceği kendi elindedir ve bu gelecek Kürdistan gençliğinin alacağı tutumla belirlenecektir. 

Bu vesileyle Kürdistan Özgürlük Hareketi olarak, tarihsel bir süreci yaşadığımız bu dönemde kadın-erkek, bütün Kürdistan gençliğini kendini yakma türü eylem biçimlerine son vererek gençliğini heder eden tutumlardan uzak durmaya ve gerilla saflarında yer alarak Önder Apo ile Kürdistan’ın özgürleşmesinde rol üslenmeye çağırıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder