30 Ağustos 2012 Perşembe

Erdoğan 'mutabakat metni'ni üstlenmedi

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisinden Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in “milli mutabakat” çağrısına tepki göstererek, “Vatandaş Cemil Çiçek olarak bu girişimi başlatmış. Ama keşke Meclis’teki partilerin grup başkanvekilleriyle görüşerek bunu yapmış olsaydı” dedi. Erdoğan’a göre zaten mutabakat metninde dile getirilen her şey yapıldı. 

Kürtlerin hiçbir temel talebini karşılamayan zayıf içerikli ve hiçbir partinin desteğini almayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in “mutabakat metni”ni Erdoğan da üstlenmedi. Bu metin AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) 29 Ağustos Çarşamba günü dele alındı. 

Bazı kesimler tarafından kısmen olumlu bir adım olarak da değerlendirilen Çiçek’in girişimini ve önerilerini eleştiren Erdoğan, “Zaten kendisi de söylüyor, vatandaş Cemil Çiçek olarak bu girişimi başlatmış. Ama keşke Meclis’teki partilerin grup başkanvekilleriyle görüşerek bunu yapmış olsaydı. O zaman bu, Meclis’in ortak iradesini göstermiş olurdu. Ama böyle olmadı. Zaten hiçbir partiden de destek gelmedi. Yapılması istenenleri de zaten biz hükümet olarak yaptık” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de aynı gün düzenlediği basın toplantısında, “Bu teklif, çıkışı itibariyle iyi niyetlidir, son derece anlamlıdır. Ama usul ve yöntem itibariyle kendi içerisinde bazı sıkıntılar barındırıyor. TSK’nın, terörle mücadele eden kurumların bütün ihtiyaçları bugüne kadar en kamil manada karşılanmaktadır. ‘Bunlar karşılanmalıdır’ dendiği zaman sanki burada bir eksik varmış gibi bir tartışma zemini ortaya çıkar ki bu bence doğru değildir” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder