30 Ağustos 2012 Perşembe

'Kara Perşembe' eyleminde 1 Eylül mitingine çağrı

Amed - Kayapanır Belediyesi çalışanları resmi tatil olmasına rağmen tutuklu Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç ve Kürt siyasetçileri için yaptıkları "Kara Perşembe" eyleminin 133'üncüsünü gerçekleştirdiler. Eylemde 1 Eylül günü Diyarbakır'da yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Kayapınar Belediyesi önünde yapılan "Kara Perşembe" eylemine Başkanvekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, BDP Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ilçe başkanları, HDK bileşenleri, Barış Anneleri, Bel-Çat yöneticileri, Tüm-Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı, Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı meclis üyeleri, vatandaşlar ve belediye çalışanlar katıldı. Eylemde konuşan Halkların Demokratik Kongresi Meclis Girişim Grubu Üyesi Jülide Ateş, AKP hükümetinin 

saldırganlığınan her geçen gün arttığını belirterek, halkın her koşulda bu saldırganlığa karşı onurunu korumak adına direnişini her alanda sürdürdüğünü söyledi. 

Daha sonra söz alan BDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Aygün Taşkın ise 1 Eylül günü Diyarbakır'da yapılacak barış mitingine katılım çağrısı yaptı. Yedi bine yakın 'siyasi soykırım' operasyonu mağduru arkadaşlarının halen tutuklu bulunduğunu belirten Taşkın, "Barışa ihtiyaç duyulduğu bir süreçte bile AKP askeri operasyon ve tutuklamalarla Kürt sorunu çözmeye çalışıyor. Öncelikle barışın gelmesi adına Öcalan'la diyalog ve Oslo görüşmelerinin yeniden başlaması gerekir" şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından "Kara Perşembe" protestosu 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder