30 Ağustos 2012 Perşembe

Gerilla üç bölgede yol kontrolü yaptı: 3 gözaltı

Behdinan - HPG gerillaları Dersim-Erzincan yolu, Şemdinli ile Gerdiya arası ve Şırnak-Eruh yolu üzerinde yol kontrolü yaparken, 3 kişi kişiyi gözaltına aldı, altı aracı ateşe verdi. Özalp’ta çıkan çatışmada ise bir askerin öldüğü bildirildi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 26-30 Ağustos tarihleri arasındaki gerillanın eylemleri, operasyonlar ve çatışmalar konusunda bilgi verdi. 

HPG-BİM, “Bir süreden beri Bingöl Karlıova yolu üzerinde işgalci TC ordusuna bağlı gizli birlikler tarafından pusulama faaliyeti yürütülmektedir” derken, Dersim’de gerillanın düzenlediği bir eylem hakkında şu bilgileri verdi: “28 Ağustos günü saat 20.00 sularında Dersim merkeze bağlı Rojnek alanında operasyona çıkan işgalci TC ordusuna yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Düşman sayısı tespit edilemeyen ölü ve yaralılarını skorsky helikopterle alandan uzaklaştırılmıştır.”

HPG-BİM, ayrıca Dersim merkeze bağlı Harçik alanında “işgalci TC ordusu” tarafından 26 Ağustos günü başlatılan operasyonun halen devam ettiğini belirterek, “Düşmanın rastgele bombalayarak arazide bilinçli bir şekilde başlattığı orman yangınları sürmektedir” dedi. 

ÖZALP’TABİR ASKER ÖLDÜ

Van’da yaşanan çatışmaya ilişkin, “29 Ağustos günü saat 17.30 sularında Van’ın Özalp ilçesine bağlı Koçkıran karakolu yakınlarında işgalci TC ordusu askerleriyle gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmıştır” diyen HPG-BİM, bu çatışmada bir askerin öldüğünü bildirdi. 

YOL KONTROLLERİ

HPG-BİM, 29 Ağustos günü üç ayrı bölgede gerçekleştirilen yol kontrolleri, gözaltına alınanlar ve imha edilen araçlara ilişkin şu bilgilere yer verdi:

“-18.30-20.00 saatleri arasında Dersim-Erzincan yolu üzerinde gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Durdurulan 100 araçta kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız toplanan halka demokratik özerklik ve süreç gelişmeleri hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Yol kontrolü esnasında ayrıca düşmanla işbirliği yapan ve Kürdistan’da izinsiz ticaret yürüten şirketlere ait 3 TIR, 1 yakıt tankeri ve 1 kamyon yakılarak imha edilmiştir. Eylem ardından alanı kobralarla bombalayan işgalci TC ordusunun alanda başlattığı operasyon Kırmızıdağ ve Gömemiş alanlarında halen devam etmektedir.

- 14.00-16.00 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesiyle Gerdiya alanı arasındaki yol üzerinde gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Durdurulan 40 araçta kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız toplanan halka süreç gelişmeleri hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. 

-18.30-19.30 saatleri arasında Şırnak-Eruh yolu üzerinde gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Durdurulan 20 araçta kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız toplanan halka süreç gelişmeleri hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Yol kontrolünde askeri amaçlı yol yapımında düşmanla işbirliği yapan bir şirkete ait 1 kamyon yakılarak imha edilmiş, Mehmet Ali Naz isimli kamyon şoförü de gözaltına alınmıştır.”

HPG-BİM ayrıca 26 Ağustos günü Şırnak Gabar dağı sınırları içinde bulunan Fındık-Suadiye yolu üzerinde Türk ordusuna erzak taşıyan bir şahsın daha gözaltına alındığını belirtirken, “Gözaltındaki Halil Esendemir idari ve hukuki işlemlerinin tamamlanması ardından serbest bırakılmıştır” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder