30 Ağustos 2012 Perşembe

Barış Anneleri'nin oturma eylemine izin yok!

İzmir - Barış Anneleri’nin ‘tecrit ve süren savaşı’ protesto etmek amacıyla yapmak istediği oturma eylemine polis izin vermedi. Eylemin yapılacağı alana giren annelerden ikisi gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. 

İzmir Barış Anneleri’nin Konak eski Sümerbank önünde bugün saat 11.00’da başlatarak ertesi gün saat 11.00’da sona erdirecekleri ‘barış’ talepli oturma eylemi polis engeline takıldı. 

Konak Meydanı’nın da bulunan tüm sokakları kapatan polis, girişlere izin vermedi. Alana girmekte ısrar eden Barış Anneleri Medine Kaymaz ve Behiye Yalçın gözaltına alınarak polis otosuna bindirildi. Daha sonra polis Barış Annelerini serbest bıraktı. 

Konak’taki eylem alanına giremeyen Barış Anneleri daha sonra Agora’da bulunan TAYD-DER İzmir Şube’nin önüne gitti. Anneler burada yaptıkları basın açıklamasında polisin tutumunu protesto etti. 

İlk olarak Kürtçe bir konuşma yapan Behiye Yalçın, ‘barış ve kan akmasın’ talebiyle yapmak istedikleri oturma eylemine polisin izin vermemesine tepki göstererek, Kürt ve Türk annelerinin daha fazla kanın akmasının önüne geçmesi gerektiğini söyledi. 

Daha sonra konuşan Medine Kaymaz ise, Kürt halkı üzerinde yürütülen ‘savaş’ politikasını eleştirerek, sesini yükselten herkesi cezaevlerine koyarak bir halkı sindirmek istediklerine dikkat çekti. 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bir yılı aşkın bir süredir tecrit altında tutulduğunu da hatırlatan Kaymaz, akan kanın durması için diyalog kanallarının tekrar açılması gerektiğini ifade etti. 

Barış Anneleri açıklamanın ardından dağıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder