27 Ağustos 2012 Pazartesi

Şemdinli'nin etkileri TSK afişlerine kadar uzandı!

Ankara - Genelkurmay Başkanlığı, Türk devletinin “Zafer Bayramı” olarak kutladığı 30 Ağustos için hazırladığı afişlerde 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganını kaldırdı. 

Genelkurmay’ın kendi internet sitesinde yayımladığı afişlerden birinde 'Milli Mücadele'nin Zafere Giden Yolu' başlığı ile yer alırken, üzerinde Atatürk'ün 'Zafer, zafer benim diyebilenindir' ifadeleri eklendi. 

İkinci afişte 'Türk Ulusunun Özgürlük ve Bağımsızlıkla Zaferle Taçlanan Öyküsü' başlı ile '30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun' ifadesi yer aldı. 

Afişlerde daha önce kullanılan 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye' sloganının kaldırılırken, bu gelişmenin Şemdinli’deki gerilla denetimi sonrasında yaşanması dikkat çekti. 

Türk hükümeti ve ordusu çatışmaların boyutlarını ve asker kayıplarını gizlemeye devam ederken, Hakkari’de gerillanın denetimindeki alanlar giderek genişliyor. 

Şemdinli’de geniş bir alan 23 Temmuz’dan beri, Çukurca’da 4 Ağustos’tan beri ve Hakkari merkeze bağlı bazı alanlar ise 16 Ağustos’tan beri gerilla denetiminde bulunuyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder