27 Ağustos 2012 Pazartesi

Batman, Diyarbakır ve İzmir'de 'Öcalan'a özgürlük' yürüyüşleri

HABER MERKEZİ - Demokratik Özgür Kadın Hareketi, yarın Batman'da "Öcalan'a Özgürlük" yürüyüşü düzenliyor. 29 Ağustos'ta Diyarbakır ve İzmir'de yapılacak yürüyüşlere de katılım çağrıları yapıldı.

Batman'da Demokratik Özgür Kadın Hareketi-DÖKH tarafından "Öcalan'a Özgürlük" yürüyüşü düzenlenecek. Yarın saat 17.00'de Zeki Otel'den BDP İl Binası'na kadar yapılacak yürüyüş için kentte halk toplantıları yapıldı. Bağlar, Yavuz Selim Mahalleleri ile Kine Em Parkı'ndaki halk toplantılarına DÖKH üyeleri ve BDP'li yöneticilerin yanısıra DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Batman Milletvekili Ayla Akat da katıldı. Akat, Kürt halkının İmralı'daki tecride sessiz kalmamasını isteyerek,"Bu gün Önderlik nasıl dört duvar arasında mücadelesini sürdürüyorsa bu gün bizlerin de şehirlerde mücadele etmesi gerekir" dedi. 

DİYARBAKIR'DAKİ YÜRÜYÜŞ 29 AĞUSTOS'TA

Aynı sloganla Diyarbakır'da 29 Ağustos'ta düzenlenecek yürüyüş için de hazırlıklar sürüyor. "Öcalan'a Özgürlük" yürüyüşü için açıklama yapan BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Kürt kadınları olarak tecriti kabul etmediklerini belirterek, böyle bir yürüyüş kararı aldıklarını belirtti. "7'den 70'e kadar bütün kadınları bu yürüyüşe davet ediyoruz" dedi. 

Yürüyüş 29 Ağustos Çarşamba günü, saat 16.00'da BDP il binası önünde başlayacak, Koşuyolu Parkı'nda sona erecek.

İZMİR'DEKİ KADINLAR DA YÜRÜYECEK

BDP İzmir Kadın Meclisi ve DÖKH üyeleri de 29 Ağustos'ta bir yürüyüş düzenlenecek. Kadın Meclisi adına basın açıklaması yapan BDP MYK Üyesi Mukaddes Kubilay, taleplerini "Öcalan'ın özgürlüğü, siyasi soykırım operasyonlarına son verilmesi, siyasi tutsakların serbest bırakılması, savaşın durması ve barışın sağlanması" şeklinde sıraladı. 

Kubilay, yürüyüşün saat 17.00'da Konak Pier önünden başlayacağını hatırlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder