27 Ağustos 2012 Pazartesi

Çiçek'ten topyekün savaş 'mutabakatı'

ANKARA - Türkiye Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kürt sorununda çözüm önerileri içermeyen “Teröre karşı ulusal mutabakat” adı altında 11 maddelik bir metin yayınladı. Medya başta olmak üzere herkese yürütülen savaşa daha fazla destek vermesi çağrısı yaptı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Türk gazete ve haber ajanslarının Ankara temsilcileri ile Meclis'te bir araya geldi. Çiçek, yaptığı konuşmada bir yandan kişi hak ve hürriyetlerinin geliştirilmesini söylerken bir yandan da “güvenlik” adı altında bunların engellenmesini istedi. Ve 'istismarın' önlenmesi için tedbir alınması gerektiğini söyledi. 

“Terör ile mücadele” adı altında yürütülen çalışmalar için ulusal bir mutabakat ortamına ihtiyaç olduğunu söyleyen Çiçek, konuşmasının devamında “Teröre karşı ulusal mutabakat” adı altında 11 madde sıraladı. Çiçek’in sıraladığı 11 maddeden 1’inci maddede hiçbir çözüm önerisi sunulmadan PKK’ye “silah bırakma” çağrısı yapılırken, 2’nci maddede ise “Terörle mücadele”nin toplumun bütün kesimlerinin sorumluluğu olduğu savunuldu. Çiçek önerileri arasında “Terörle mücadele”nin kararlılıkla sürmesi gerektiğinin altını çizerken, "güvenlik" güçlerinin ihtiyaç duyduğu imkanların da hemen sağlanmasını istedi. 

Maddelerde yeni anayasa sürecine vurgu yapan Çiçek, Kürt illerinde temel sorununun ekonomik kalkınma olduğunu savunarak, yatırımlarda ulus devlet çizgisine uygunluk istedi. Dış temaslarda sansür isteyen Çiçek, mutabakat metnine imza atanların parti üstü çalışmasını istedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder