27 Ağustos 2012 Pazartesi

Kürtler 15 Ağustos Atılımı'nı Berlin’de kutladı

Berlin - Kürt özgürlük mücadelesinde diriliş bayramı olarak kutlanan 15 Ağustos 1984 Atılımı için Almanya'nın başkenti Berlin'de bir etkinlik düzenlendi. Kalabalık bir kitlenin katıldığı ve coşkulu geçen etkinlikte yapılan konuşmalarda 15 Ağustos'un Kürt halkı için önemine dikkat çekildi.

Berlin Alman- Mezopotamya Kültür Merkezi'nde Pazar günü Kürtler ve dostları silahlı mücadelenin başladığı 15 Ağustos atılımının yıldönümü için düzenlenen bir etkinlikte bir araya geldi. Berlin Demokratik Kürt Halk Meclisi tarafından organize edilen etkinlik, Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenler için yapıla saygı duruşuyla başladı.

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Halk Meclisi Başkanı Abdullah Aydemir, 15 Ağustos tarihinden önce Kürt halkının yok sayıldığını belirterek "Bu tarihten önce Kürtler ölü bir halk kabul ediliyordu. 15 Ağustos kurşunu aynı zamanda Kürtlere bir ruh vermiştir" diye konuştu.

Sinevizyon gösterisinin de yapıldığı etkinlikte söz alan PKK lideri Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi temsilcisi Delal Rubar ise herkesi inisiyatif çalışmalarına destek vermeye çağırdı. Etkinliğin kültür programında Berlin Kürt Halk Korosu ve Ozan Aydın sahneye çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder