6 Ağustos 2012 Pazartesi

Rusya'daki Kürt derneklerinden Batı Kürdistan'a destek

Moskova - Merkezleri Moskova’da bulunan Rusya Federasyonu Kürt dernek ve kurumları yaptıkları ortak açıklamada “Batı Kürdistan devrimini” selamlayarak buradaki halkın özgürlük çabalarının yanında olduklarını duyurdu. 

Kurumlar adına açıklamayı okuyan Mezopotamya Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyesi Rafik Kamil tüm Kürt halkı için olduğu gibi Rusya’da yaşayan Kürt diasporasının da tarihi anlamı olan Batı Kürdistan’ın başarıya uzanan devrimci mücadelesinin büyük coşkusunu paylaşıp selamladıklarını ifade etti. 

Uluslararası Kürt Kurumları Organizasyonu, Federal Kürt Kültür Otonomisi, Medya Kürt Kadın Derneğinin ortak imzasını taşıyan açıklama da şöyle denildi: “Sadece Halk olarak varlıkları değil kişisel kimlikleri bile inkâr edilip yok sayılan bu parçadaki halkımızın Başkan Apo ile başlayıp büyük kazanımlarla süren özgürlük mücadelesini selamlıyor yanlarında olduğumuz belirtiyoruz. 

Güney Batı Kürdistan Parçası yaşadıkları ve pozisyonu ile tüm ulusal dinamiklerin sahiplendiği, desteklediği ulusal birlik sembolüdür. Şüphesiz ki büyük zorlukları olan ve halen büyük özverisi isteyen bir mücadele olduğu gerçeği ortadadır. Ancak yaşananlar Kürt halkının kendi kaderini belirleme isteği, örgütlülüğü ve öz yönetim gücünü ortaya koyması açısından büyük önem taşıyor. Tüm parçalardaki Kürtler gibi bizde maddi ve manevi olarak bu parçadaki halkamızın mücadelesinin yanındayız ve destekliyoruz.”

Açıklamayı okuyan Rafik Kamil Gerilla’nın başlattığı devrimci hamleye de değinerek savaşın geldiği düzeyden AKP ve Türk devleti sorumlu tuttu. Kamil sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hamle Kürt halkının savunmasıdır. Bu hamlelerde hayatlarını kaybeden değerli şehitlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyor bağrımıza basıyoruz.” 

Moskova’da yaşayan Kürtler ve buraya çalışmaya gelen gurbetçiler dünkü iftarlarını Kürt kültür evinde açtı. Oruç tutanların yanandı yezidi Kürtlerinde misafir olarak katıldığı yemek özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler anısında bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder