6 Ağustos 2012 Pazartesi

Billur Tuz kullanmıyoruz!

İzmir - HDK İzmir Emek Komisyonu, sendikalaştıkları için işten atılan direnişteki Billur Tuz işçilerine destek kampanyasına devam ediyor. 

Deri işçilerin yoğun olarak çalıştığı Basmane’de bir basın açıklaması yapan HDK bileşenleri, Billur Tuz patronu işçilerin sendikal haklarını tanıyıncaya ve işçileri işe alıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla destek olacaklarını dile getirdiler. 

“Billur Tuz kullanmıyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde konuşan HDK Emek komisyonu üyesi Cavit Uğur, 54 billur Tuz işçisinin 2 Ocak 2012 tarihinde sendikalı oldukları için işten atıldıklarını hatırlatarak, “İşten atılan işçilere destek vermek bütün işçiler için daha yaşanır koşullar elde etmek demektir. Tuz pazarının %80’ini elinde bulunduran Billur Tuz patronunun bu işçi düşmanı tutumuna karşı, biz işçi-emekçilerde bu ürünü kullanmayarak sınıf kardeşlerimize destek vereceğiz” dedi.

"Yaşasın sınıf dayanışması", “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarının atıldığı eyleme Genel-İş sendikası Şube başkan ve yöneticileri de destek verdi. Basın açıklamasının ardından Billur Tuz ürününün boykot edildiğini belirten bildiriler dağıtıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder