6 Ağustos 2012 Pazartesi

CHP'li Aygün, 'yasadışı' Kerkük ziyareti için soru önergesi verdi

Amed - CHP Dersim Milletvekili Sinan Aygün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun sürpriz Kerkük ziyareti konusunda, Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 

Aygün verdiği soru önergesinde, Irak Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinnde Davutuoğlu'nun yasadışı bir yolla Kerkük'e geçtiği ve kendisini tutuklama haklarının olduğunu belirterek, Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na şu soruları sordu: 

- Türkiye Cumhuriyeti tahirihinde başka bir ülkenin ilgili makamlarından izin alınmadan ziyaret eden Dışişleri Bakanı var mıdır? Var ise hangi ülkeler izinsiz şekilde ziyaret edilmiştir?

- Irak yetkili makamlarından izin almadan Kerkük'e yapmış olduğunuz ziyaret ile Irak'ın ulusal eğemenliğini dikkate almayarak küçümsemiyor musunuz?

- Kerkük'e yapmış olduğunuz izinsiz ziyaret ile uluslararası ilişkilerin temel kurallarını ihlal etmek ve devletler ile yetkililer arasındaki ilişkilerin temel düzenlemelerini ihlal ettiğinizi düşünüyor musunuz ?

- "Komşular ile sıfır sorun politikası" kapsamında Türkiye ile komşuları arasında şu anda sorun yaşamadığımız komşu ülkelerimiz hangileridir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder