6 Ağustos 2012 Pazartesi

HPG: Doğubayazıt’ta 2 asker öldü

BEHDİNAN - HPG gerillalarının Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Serêkanî karakoluna düzenlediği baskında 2 askerin öldüğü bildirildi. Botaş boru hattında dün meydana gelen patlamayı HPG üstlendi. 

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Serêkanî karakoluna yönelik olarak 4 Ağustos günü bir eylemin gerçekleştiğini duyurdu. Gerçekleşen eylemde karakolun nizamiye ve kulübelerin darbelendiğini duyuran HPG-BİM, eylem sonucu 2 askerin öldüğünü belirtti. 

BOTAŞ BORU HATTINA EYLEM

Mardin’in Midyat ilçesi ile Şırnak’ın idil ilçeleri arasında bulunan Botaş Boru hattına yönelik olarak HPG gerillaları tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleşti. 

Eyleme ilişkin bir açıklama yapan HPG-BİM şunları belirtti: “5 Ağustos günü saat 22.00 sularında Mardin’in Midyat ilçesi ile Şırnak’ın İdil ilçeleri arasında bulunan Kertmine köyü yakınlarında bulunan Botaş boru hattına yönelik olarak gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir.” 

TSK SİVİL ALANLARI VURUYOR

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 23 Temmuz gününden beri devam eden hareketlilik kapsamında bölgeye yönelik hava saldırılarını aralıksız devam ettiren Türk ordusu sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Yaşanan saldırılar sonucu köylülere ait bağ ve bahçelerde büyük zarar meydana gelirken ağaçlık alanlarda da yangınlar başladı. 

HPG-BİM bölgedeki hava saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “5 Ağustos 05.00-19.00 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gostê, Nirkola Boğazı, Ranya Pirê, Masiro Boğazı ile Orta ve Yukarı Nirkola Köylerine yönelik olarak işgalci TC ordusuna tarafından savaş uçakları, havan ve obüsler ile bombardıman yapılmıştır. Yapılan bombardımanlar sonucunda Yukarı ve Orta Nirkola köylerinde köylülere ait çok sayıda bağ ve bahçe zarar görürken alanda başlayan yangın halen devam etmektedir.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder