6 Ağustos 2012 Pazartesi

Cizre'de doktora saldırıya kitlesel protesto

Cizre - Cizre Devlet Hastanesi'nde muayeneye gelen bir hastaya fiş alması gerektiğini söylediği için Şenol Kildacı adlı doktorun hasta yakınları tarafından darp edilmesi ilçede doktorlar tarafından protesto edildi. 

Cizre'de 150 yataklı Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Şenol Kildacı, fiş almadan hasta yakınlarının muayene odasına girerek bir hastayı zorla muayene etmek istemelerine karşı çıktığı için hasta yakınları tarafından yumruklarla dövülerek darp edildi. 

Doktor Kildacı'nın darp edilmesi üzerine Şırnak Tabipler Odası, Cizre Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadı. 

Basın açıklamasını okuyan Tabipler Odası Başkanı Dr. Azad Karagöz, son zamanlarda hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan ve ürkütücü boyutlara gelen saldırıların doktorların ruh ve beden sağlığını bozduğunu söyledi. 

Saldırıya uğrayan Dr. Şenol Kildacı'nın poliklinikte hasta muayene ederken başka bir hasta yakınının içeri girerek kendi hastasını muayene ettirmek istediğini ve doktorun da buna karşı çıkması üzerine darp edildiğini belirten Karagöz, "Doktor arkadaşımıza fiziksel şiddet uygulanmış ve saldırıyı yapanlar uzun süre polikliniği işgal etmiştir. Olayın karakola intikal ettirilmesi üzerine, karakolda polisler şikayetinden vazgeçmesini istemişlerdir" dedi. 

Bir yumurta yada slogan atmanın bile yıllarca hapisle cezalandırıldığı bir ülkede sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarında "Cahildir, çocuktur, elinizi öpsün barışın" şeklinde geçiştirilmeye çalışıldığını belirten Karagöz, "Sağlıkçılara artan orandaki şiddetin aslında en büyük sebeplerinden birinin bu 'elinizi öpsün, siz affedin' mantığını olduğunu iyi biliyoruz" dedi.

Hastanelerde artık hekim-hasta ilişkisinin yerini karşılıklı menfaate dayanan tüccar-müşteri ilişkisinin aldığını kaydeden Karagöz şunları söyledi: 

"Biz artık hayat kurtarmaya çalışırken hayatımızı kaybetme kaygısı taşımaktan bıktık. Bizim onay vermediğimiz bir dönüşüm programından dolayı ortaya çıkan aksaklıkların bize fatura edilmesinden bıktık. Her sabah işe farklı genelgelerle başlamaktan bıktık. Hergün artarak bize yüklenen angarya işlerden, hergün her an şiddet görebiliriz kaygısı taşımaktan bıktık."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder