5 Ağustos 2012 Pazar

Yemen’de intihar saldırısı: 30 ölü



SANA - Yemen’in güneyi Abyan eyaletinde bir köye düzenlenen bombalı intihar saldırısında 30’dan fazla kişinin öldüğü bildirildi.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, saldırı El Kaide bağlantılı örgütlere karşı oluşturulan milislerden birinin cenazesi sırasında meydana geldi. Cenaze töreni sırasında kalabalığın içerisine giren bir intihar eylemcisi üzerindeki bombayı patlatması sonucu en az 30 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.
Saldırı, dün ABD’nin insansız hava aracıyla düzenlediği, 5 kişinin ölümüne yol açan saldırı ardından meydana geldi. Hadramawt eyaletinde bir aracın hedef alındığı saldırıda ölen 5 kişinin El kaide bağlantılı oldukları ileri sürüldü.
Yemenli yetkililer, cenaze törenine düzenlenen intihar saldırısının ABD insansız hava aracıyla düzenlenen saldırı ile bağlantılı olduğunu, El Kaide bağlantılı Ensar El Şeria örgütü militanları tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
Yemen’in güneyinde yıllardır devlet güçleri ile Ensar El Şeria örgütü arasında çatışma yaşanıyor. ABD son 2 yıldır söz konusu bölgede insansız hava araçları ile saldırılar gerçekleştirmektedir. Saldırının yapıldığı Abyan eyaleti haziran ayında hükümet güçlerinin eline geçmişti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder