5 Ağustos 2012 Pazar

Çukurca dağları hava ve karadan bombalanıyor


HAKKARİ -Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde karakollara eş zamanlı yapılan baskınlardan sonra başlayan çatışmalar yer yer devam ederken, Kato Dağı başta olmak üzere Çukurca'nın dağlık kesimleri karadan ve havadan bombalanıyor.
Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli Karakolu ile Çukurca Karataş Karakolu başta olmak üzere 3 noktaya HPG gerillaları tarafından dün gece düzenlenen eş zamanlı baskınlar ardında bölgedeki askeri hareketlilik sürüyor. Resmi kaynaklara göre 6 asker ve 2 korucunun öldüğü baskınlar sonrası bölgeye gönderilen savaş uçakları ile helikopterlerle dağlık alanlar bombalanırken, Geçimli Köyü'nde bulunan seyyar askeri birliklerden de Kato Dağı çevresine obüs topu atışları yapılmaya başlandı.
 
Bölgeye giden helikopterlerle ölü ve yaralıların Hakkari Fatih Kışlası'na taşındığı ve burada bekleyen ambulanslarla Askeri Hastane'ye sevk edildikleri bildirildi. Çatışmaların yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Geçimli Köyü'ne 112 acil servise ait 4 ambulans da gönderildi.
 
Yerel kaynaklar, Karataş Jandarma Karakolu, 20. Sınır Jandarma Tugay'ına bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesi ve Geçimli Jandarma Karakolu'na düzenlenen eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısının çok daha fazla olduğunu söyledi. Özellikle Geçimli karakolunda onlarca askerin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. DİHA’ya konuşan eylem esnasında karakolda bulunan bir korucu,  çok sayıda askerin öldüğü eylemde 15 askerin de yaralandığını söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen korucu, “Çatışma saatlerce şiddetli bir şekilde devam etti. Çatışma sırasında çok sayıda asker şoka girdi. Bunların bir bölümü halen kendilerine gelmiş değil ve hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Köy karakoldan uzak olduğu için sivil yurttaşlar fazla etkilenmedi. Ama büyük bir panik yaşandı" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder